לןגן

עוף, תפוחי אדמה ובטטה בתנור

מאת: Yana Aminov, פורסם: 11/09/2019 | 10:54
עוף, תפוחי אדמה ובטטה בתנור

תקציר המתכון: מנה טעימה מאוד, מושלם לארוחת צהריים/ערב

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לרוטב

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל180°

  2. לרפד תבנית גדולה בנייר אפייה

  3. לקלוף את תפוחי האדמה, לשטוף ולחתוך לקוביות גדולות

  4. בקערה לערבב היטב את כל מרכיבי הרוטב

  5. להוסיף את חלקי העוף לקערה ולערבב היטב עם הידיים, לכסות את כל העוף ברוטב ולהניח על תבנית האפייה

  6. להוסיף לקערה את תפוחי האדמה ולערבב היטב שיהיו מכוסים ברוטב, לסדר בתבנית עם העופות

  7. לפזר את רצועות הבצל

  8. לשפוך מעל הכל את הרוטב שנשאר בקערה

  9. להכניס לתנור לשעה

  10. בינתיים קולפים את הבטטה, שוטפים וחותכים לקוביות גדולות, לפזר מלח ופלפל שחור

  11. לאחר שעה בתנור, הופכים את חלקי העוף ותפוחי האדמה, מוסיפים את הבטטות ומכניסים חזרה לעוד 10 דקות על טורבו עד להשחמה של העופות ותפוחי האדמה