תפוח אדמה קטן מורתח ומעוך לפירה או חצי תפוח אדמה מגורד וסחוט מנוזלים
2 כפות שמן
מלח
פ.שחור
רבע כפית כורכום
חצי כפית ראס אל חנות או בהרט
כפית פפריקה
2 כפות קמח מצה או פירורי לחם לא מוזהבים
ביצה
לערבב היטב ולהכניס למקרר לחצי שעה ! בחורף ניתן להשאיר בחוץ
לרוטב
חצי חבילה אפונה קפואה
3 גבעולים ועלים של כרפס קצוצים
בצל פרוס
רבע כוס שמן
חצי כפית כורכום
רבע כפית פלפל לבן
רבע כפית פלפל שחור גרוס
כפית סוכר
כפית אבקת מרק עוף מהול בכוס מים רותחים
ועוד כוס מים רותחים נקיים
מלח אם חסר !
אופן ההכנה
1
טיגון הקציצות .
2
בידיים משומנות נגלגל קציצות נמעך ונטגן בשמן חצי עמוק עד להזהבה מכל צד .
3
...להבה בינונית לא גבוהה ! נניח בנייר סופג או בתבנית רשת..
4
להכנת הרוטב .
5
נטגן את הבצל בשמן עד להזהבה,נוסיף את הכורכום ונערבב לפתיחת תבלינים...נוסיף את האפונה הכרפס שאר התבלינים הסוכר והמים ...עד למצב של רתיחה ...נניח את הקציצות ברוטב.
6
נבשל להבה נמוכה כ- 40 דקות !.
7
הערה ...ניתן לאכול את הקציצות עוף ללא הרוטב של האפונה עם כל תוספת שתירצו ❤.
8
מי שלא רוצה לטגן ,ניתן לצרוב את הקציצות על מחבת פסים,או לאפות קלות עד להזהבה. .
1
טיגון הקציצות .
2
בידיים משומנות נגלגל קציצות נמעך ונטגן בשמן חצי עמוק עד להזהבה מכל צד .
3
...להבה בינונית לא גבוהה ! נניח בנייר סופג או בתבנית רשת..
4
להכנת הרוטב .
5
נטגן את הבצל בשמן עד להזהבה,נוסיף את הכורכום ונערבב לפתיחת תבלינים...נוסיף את האפונה הכרפס שאר התבלינים הסוכר והמים ...עד למצב של רתיחה ...נניח את הקציצות ברוטב.
6
נבשל להבה נמוכה כ- 40 דקות !.
7
הערה ...ניתן לאכול את הקציצות עוף ללא הרוטב של האפונה עם כל תוספת שתירצו ❤.
8
מי שלא רוצה לטגן ,ניתן לצרוב את הקציצות על מחבת פסים,או לאפות קלות עד להזהבה. .