אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני עוף

10,850
צפיות

קציצות עוף פרגית עם אפונה וכרפס

המתכון של
קציצות עוף פרגית עם אפונה וכרפס

יצא פגז !!

  • קטגוריהעוף
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • מרכיבים לקציצות מאת אילנית בניזרי
  • קילו פרגיות טחון ( או חזה עוף טחון )
  • בצל מגורד
  • חופן פטרוזליה קצוצה
  • תפוח אדמה קטן מורתח ומעוך לפירה או חצי תפוח אדמה מגורד וסחוט מנוזלים
  • 2 כפות שמן
  • מלח
  • פ.שחור
  • רבע כפית כורכום
  • חצי כפית ראס אל חנות או בהרט
  • כפית פפריקה
  • 2 כפות קמח מצה או פירורי לחם לא מוזהבים
  • ביצה
  • לערבב היטב ולהכניס למקרר לחצי שעה ! בחורף ניתן להשאיר בחוץ
  • לרוטב
  • חצי חבילה אפונה קפואה
  • 3 גבעולים ועלים של כרפס קצוצים
  • בצל פרוס
  • רבע כוס שמן
  • חצי כפית כורכום
  • רבע כפית פלפל לבן
  • רבע כפית פלפל שחור גרוס
  • כפית סוכר
  • כפית אבקת מרק עוף מהול בכוס מים רותחים
  • ועוד כוס מים רותחים נקיים
  • מלח אם חסר !
אופן ההכנה
  • 1

    טיגון הקציצות .


  • 2

    בידיים משומנות נגלגל קציצות נמעך ונטגן בשמן חצי עמוק עד להזהבה מכל צד .


  • 3

    ...להבה בינונית לא גבוהה ! נניח בנייר סופג או בתבנית רשת..


  • 4

    להכנת הרוטב .


  • 5

    נטגן את הבצל בשמן עד להזהבה,נוסיף את הכורכום ונערבב לפתיחת תבלינים...נוסיף את האפונה הכרפס שאר התבלינים הסוכר והמים ...עד למצב של רתיחה ...נניח את הקציצות ברוטב.


  • 6

    נבשל להבה נמוכה כ- 40 דקות !.


  • 7

    הערה ...ניתן לאכול את הקציצות עוף ללא הרוטב של האפונה עם כל תוספת שתירצו ❤.


  • 8

    מי שלא רוצה לטגן ,ניתן לצרוב את הקציצות על מחבת פסים,או לאפות קלות עד להזהבה. .


1

טיגון הקציצות .


2

בידיים משומנות נגלגל קציצות נמעך ונטגן בשמן חצי עמוק עד להזהבה מכל צד .


3

...להבה בינונית לא גבוהה ! נניח בנייר סופג או בתבנית רשת..


4

להכנת הרוטב .


5

נטגן את הבצל בשמן עד להזהבה,נוסיף את הכורכום ונערבב לפתיחת תבלינים...נוסיף את האפונה הכרפס שאר התבלינים הסוכר והמים ...עד למצב של רתיחה ...נניח את הקציצות ברוטב.


6

נבשל להבה נמוכה כ- 40 דקות !.


7

הערה ...ניתן לאכול את הקציצות עוף ללא הרוטב של האפונה עם כל תוספת שתירצו ❤.


8

מי שלא רוצה לטגן ,ניתן לצרוב את הקציצות על מחבת פסים,או לאפות קלות עד להזהבה. .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים