קציצות עוף פרגית עם אפונה וכרפס
מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 25/04/2019 | 16:58
תקציר המתכון:
יצא פגז !!
קטגוריה: עוף,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
מרכיבים לקציצות מאת אילנית בניזרי
-
קילו פרגיות טחון ( או חזה עוף טחון )
-
בצל מגורד
-
חופן פטרוזליה קצוצה
-
תפוח אדמה קטן מורתח ומעוך לפירה או חצי תפוח אדמה מגורד וסחוט מנוזלים
-
2 כפות שמן
-
מלח
-
פ.שחור
-
רבע כפית כורכום
-
חצי כפית ראס אל חנות או בהרט
-
כפית פפריקה
-
2 כפות קמח מצה או פירורי לחם לא מוזהבים
-
ביצה
-
לערבב היטב ולהכניס למקרר לחצי שעה ! בחורף ניתן להשאיר בחוץ
-
לרוטב
-
חצי חבילה אפונה קפואה
-
3 גבעולים ועלים של כרפס קצוצים
-
בצל פרוס
-
רבע כוס שמן
-
חצי כפית כורכום
-
רבע כפית פלפל לבן
-
רבע כפית פלפל שחור גרוס
-
כפית סוכר
-
כפית אבקת מרק עוף מהול בכוס מים רותחים
-
ועוד כוס מים רותחים נקיים
-
מלח אם חסר !
אופן הכנה
-
טיגון הקציצות
-
בידיים משומנות נגלגל קציצות נמעך ונטגן בשמן חצי עמוק עד להזהבה מכל צד
-
...להבה בינונית לא גבוהה ! נניח בנייר סופג או בתבנית רשת.
-
להכנת הרוטב
-
נטגן את הבצל בשמן עד להזהבה,נוסיף את הכורכום ונערבב לפתיחת תבלינים...נוסיף את האפונה הכרפס שאר התבלינים הסוכר והמים ...עד למצב של רתיחה ...נניח את הקציצות ברוטב
-
נבשל להבה נמוכה כ- 40 דקות !
-
הערה ...ניתן לאכול את הקציצות עוף ללא הרוטב של האפונה עם כל תוספת שתירצו ❤
-
מי שלא רוצה לטגן ,ניתן לצרוב את הקציצות על מחבת פסים,או לאפות קלות עד להזהבה.