ספר מתכוני עוף
- קטגוריהעוף
- כשרותכשר בשרי
- דרגת קושיקל
- כשרות: כשר בשרי
- דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
2 חבילות סנפרוסט של תחתיות ארטישוק 400 גרם כל חבילה, בערך 16 תחתיות.
-
יש לחצות את התחתיות לחצאים או רבעים, תלוי בגודל התחתית.
-
8 שוקי עוף, אפשר גם ירכיים או לשלב.
-
חבילה קטנה של פטריות פורטובלו.
-
2 בצלים בינוניים קצוצים לקוביות.
-
-
-
-
תבלינים: מלח, פלפל שחור, כורכום ומעט פפריקה.
אופן ההכנה
-
1
בסיר רחב מטגנים קוביות בצל עד להזהבה. מוסיפים את שיני השום הקצוצות ומערבבים. .
-
2
מניחים את שוקי העוף על גבי הבצל והשום וסוגרים מכל צד. .
-
3
מוסיפים את הפטריות ותחתיות הארטישוק, .
-
4
מתבלים ומוסיפים מים רותחים עד כיסוי. .
-
5
מערבבים היטב את כל המרכיבים ומביאים לרתיחה. .
-
6
מנמיכים להבה וממשיכים לבשל עם מכסה מעט פתוח כדי לזרז את אידוי הנוזלים. .
-
7
לקראת הסוף, יש להסיר את המכסה לגמרי להוסיף חופן נדיב של כוסברה קצוצה ומיץ מחצי לימון סחוט ולהמתין בסבלנות לצמצום הנוזלים. .
-
8
חשוב שיישאר רוטב בסיר..
-
9
יש להקפיד לנער את הסיר כל רבע שעה כדי למנוע הידבקות לתחתית הסיר..
1
בסיר רחב מטגנים קוביות בצל עד להזהבה. מוסיפים את שיני השום הקצוצות ומערבבים. .
2
מניחים את שוקי העוף על גבי הבצל והשום וסוגרים מכל צד. .
3
מוסיפים את הפטריות ותחתיות הארטישוק, .
4
מתבלים ומוסיפים מים רותחים עד כיסוי. .
5
מערבבים היטב את כל המרכיבים ומביאים לרתיחה. .
6
מנמיכים להבה וממשיכים לבשל עם מכסה מעט פתוח כדי לזרז את אידוי הנוזלים. .
7
לקראת הסוף, יש להסיר את המכסה לגמרי להוסיף חופן נדיב של כוסברה קצוצה ומיץ מחצי לימון סחוט ולהמתין בסבלנות לצמצום הנוזלים. .
8
חשוב שיישאר רוטב בסיר..
9
יש להקפיד לנער את הסיר כל רבע שעה כדי למנוע הידבקות לתחתית הסיר..
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים