אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני עוף

1,928
צפיות

שוקי עוף עם תחתיות ארטישוק ופטריות

המתכון של
שוקי עוף עם תחתיות ארטישוק ופטריות

  • קטגוריהעוף
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 2 חבילות סנפרוסט של תחתיות ארטישוק 400 גרם כל חבילה, בערך 16 תחתיות.
  • יש לחצות את התחתיות לחצאים או רבעים, תלוי בגודל התחתית.
  • 8 שוקי עוף, אפשר גם ירכיים או לשלב.
  • חבילה קטנה של פטריות פורטובלו.
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים לקוביות.
  • 4 שיני שום קצוצות דק
  • מיץ מחצי לימון
  • חופן כוסברה קצוצה
  • תבלינים: מלח, פלפל שחור, כורכום ומעט פפריקה.
אופן ההכנה
  • 1

    בסיר רחב מטגנים קוביות בצל עד להזהבה. מוסיפים את שיני השום הקצוצות ומערבבים. .


  • 2

    מניחים את שוקי העוף על גבי הבצל והשום וסוגרים מכל צד. .


  • 3

    מוסיפים את הפטריות ותחתיות הארטישוק, .


  • 4

    מתבלים ומוסיפים מים רותחים עד כיסוי. .


  • 5

    מערבבים היטב את כל המרכיבים ומביאים לרתיחה. .


  • 6

    מנמיכים להבה וממשיכים לבשל עם מכסה מעט פתוח כדי לזרז את אידוי הנוזלים. .


  • 7

    לקראת הסוף, יש להסיר את המכסה לגמרי להוסיף חופן נדיב של כוסברה קצוצה ומיץ מחצי לימון סחוט ולהמתין בסבלנות לצמצום הנוזלים. .


  • 8

    חשוב שיישאר רוטב בסיר..


  • 9

    יש להקפיד לנער את הסיר כל רבע שעה כדי למנוע הידבקות לתחתית הסיר..


1

בסיר רחב מטגנים קוביות בצל עד להזהבה. מוסיפים את שיני השום הקצוצות ומערבבים. .


2

מניחים את שוקי העוף על גבי הבצל והשום וסוגרים מכל צד. .


3

מוסיפים את הפטריות ותחתיות הארטישוק, .


4

מתבלים ומוסיפים מים רותחים עד כיסוי. .


5

מערבבים היטב את כל המרכיבים ומביאים לרתיחה. .


6

מנמיכים להבה וממשיכים לבשל עם מכסה מעט פתוח כדי לזרז את אידוי הנוזלים. .


7

לקראת הסוף, יש להסיר את המכסה לגמרי להוסיף חופן נדיב של כוסברה קצוצה ומיץ מחצי לימון סחוט ולהמתין בסבלנות לצמצום הנוזלים. .


8

חשוב שיישאר רוטב בסיר..


9

יש להקפיד לנער את הסיר כל רבע שעה כדי למנוע הידבקות לתחתית הסיר..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים