אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני עוף

3,295
צפיות

עוף ממולא חגיגי וטעים ברמות

המתכון של
עוף ממולא חגיגי וטעים ברמות

  • קטגוריהעוף
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • 1 עוף מנוקה מעצמות
  • 2 כוסות אורז
  • חצי קילו טחולים קטנים
  • 1 כוס בשר טחון
  • 5 כבד עוף
  • 1 חבילה צנוברים
  • 2 בצלים גדולים
  • חצי חבילה פטרוזילה
  • תבלינים
  • מלח
  • פלפל
  • כף בהרט
  • כפית אגוז מוסקט
  • ומי שאוהב כפית קינמון לא חובה
  • משרה העוף
  • חצי כוס שמן
  • מלח ,
  • פלפל שחור
  • פפריקה מתוקה
  • פפריקה חריפה למי שרוצה חריף,
  • כפית מלאה תבלין צלי עוף.
  • לערבב את מרכיבי המשרה ולמרוח היטב את העוף עם הידיים טוב טוב.
  • את העוף להניח בתבנית . לעטוף את העוף והתבנית בנייר כסף ולהכניס לתנור ב180 מעלות שעה וחצי בערך.במשך זמן זה יש להפוך את העוף
אופן ההכנה
  • 1

    לשטוף את האורז ולבשל במים חצי בישול כ 10 דקות בערך. לסנן מהמים.


  • 2

    לטגן בשמן את הצנוברים על לקבלת צבע חום בהיר, להוציא מהשמן לצלחת, באותו שמן לטגן 1 בצל גדול חתוכים עד להזהבה, להוסיף את כל התבלינים . להוסיף את הטחולים וכבד העוף החתוך ולהמשיך לטגן מספר דקות לערבב כל הזמן, להוסיף את הבשר טחון מפורר לתערובת ולהמשיך לערבב עד שלא ישאר צבע אדום של הבשר. .


  • 3

    להוסיף את האורז החצי מבושל לערבב היטב הכל ולהשאיר בצד להתקרר..


  • 4

    ממלאים את העוף על כך חלקיו וכן להכניס גם מתחת לעור. כלומר בין העור לחזה, לרגלים, ובגב העוף.


  • 5

    מה שנותן לעוף מראה תפוח ומלא. לסגור את העוף בקיסמים או לתפור, .


  • 6

    (לזכור להוציא את הקיסמים לפני החיתוך, חותכים את העוף כמו שחותכים לחם .).


1

לשטוף את האורז ולבשל במים חצי בישול כ 10 דקות בערך. לסנן מהמים.


2

לטגן בשמן את הצנוברים על לקבלת צבע חום בהיר, להוציא מהשמן לצלחת, באותו שמן לטגן 1 בצל גדול חתוכים עד להזהבה, להוסיף את כל התבלינים . להוסיף את הטחולים וכבד העוף החתוך ולהמשיך לטגן מספר דקות לערבב כל הזמן, להוסיף את הבשר טחון מפורר לתערובת ולהמשיך לערבב עד שלא ישאר צבע אדום של הבשר. .


3

להוסיף את האורז החצי מבושל לערבב היטב הכל ולהשאיר בצד להתקרר..


4

ממלאים את העוף על כך חלקיו וכן להכניס גם מתחת לעור. כלומר בין העור לחזה, לרגלים, ובגב העוף.


5

מה שנותן לעוף מראה תפוח ומלא. לסגור את העוף בקיסמים או לתפור, .


6

(לזכור להוציא את הקיסמים לפני החיתוך, חותכים את העוף כמו שחותכים לחם .).


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים