לטגן את הבצל במחבת עם 2 כפות שמן עד להזהבה...נוסיף את הפפריקה והכורכום ונערבב ...כעת נוסיף את הבשר ושאר המרכיבים נערבב עם מזלג עד שהבשר משנה את צבעו בערך 15 דקות...נצנן את המלית עד לשימוש.
אופן ההכנה
1
להרכבת המנה .
2
נשטח את הכרעיים על משטח עבודה כאשר צד העור הוא כלפי מטה (ניתן להכין גם מפרגיות או חזה עוף פרוס).
3
נניח מהמלית במרכז...נביא את כל הצדדים למרכז יווצר לנו צורת משולש.
4
נניח על תבנית עד להכנת ( המרנידה) הרוטב..
5
בקערית קטנה נמזוג רבע כוס שמן זית חצי כפית כורכום נערבב היטב .
6
כעת נמזוג עם כף על העופות את השמן והכורכום.
7
נתבל מלמעלה במלח גס.
8
פלפל שחור גרוס.
9
שומשום לקישוט.
10
ונזלף דבש על כל הכרעיים בערך כף דבש.
11
נכניס לתנור לחום גבוה 200 מעלות ...לא לכסות ולא להוסיף מים העוף מגיר נוזלים ! .
12
מידי פעם נרטיב עם כף מהרוטב את העופות על מנת שלא יתייבשו.
13
כעבור שעה נוריד חום ל 160 מעלות לעוד כחצי שעה.
14
ברגע שנועצים סכין במרכז העוף והוא נכנס חלק יודעים שזה מוכן בהצלחה אילנית בניזרי .
1
להרכבת המנה .
2
נשטח את הכרעיים על משטח עבודה כאשר צד העור הוא כלפי מטה (ניתן להכין גם מפרגיות או חזה עוף פרוס).
3
נניח מהמלית במרכז...נביא את כל הצדדים למרכז יווצר לנו צורת משולש.
4
נניח על תבנית עד להכנת ( המרנידה) הרוטב..
5
בקערית קטנה נמזוג רבע כוס שמן זית חצי כפית כורכום נערבב היטב .
6
כעת נמזוג עם כף על העופות את השמן והכורכום.
7
נתבל מלמעלה במלח גס.
8
פלפל שחור גרוס.
9
שומשום לקישוט.
10
ונזלף דבש על כל הכרעיים בערך כף דבש.
11
נכניס לתנור לחום גבוה 200 מעלות ...לא לכסות ולא להוסיף מים העוף מגיר נוזלים ! .
12
מידי פעם נרטיב עם כף מהרוטב את העופות על מנת שלא יתייבשו.
13
כעבור שעה נוריד חום ל 160 מעלות לעוד כחצי שעה.
14
ברגע שנועצים סכין במרכז העוף והוא נכנס חלק יודעים שזה מוכן בהצלחה אילנית בניזרי .