תפוחי אדמה קלופים - זעירים / גדולים חתוכים לפיסות בגודל ביס
אופן ההכנה
1
לחמם תנור ל-160 מעלות (אני משתמשת בטוסטר-אובן גדול).
2
בקדרה רחבה להזהיב את נתחי העוף בצד העור ולהניח בצד.
3
באותה קדרה להשחים את הבצל והמלח ולהוסיף לטיגון קצרצר את השום, מבלי לחרוך.
4
להוסיף לקדרה חומץ בלסמי ולצמצם לחצי.
5
להוסיף את הרוטב, תפוחי האדמה ונתחי העוף, להרטיב את התכולה ברוטב ולהביא לרתיחה.
6
לכסות ולהכניס לתנור לאפייה של שעתיים.
7
באמצע האפייה ולקראת הסוף מומלץ להוסיף מים רותחים, במידת הצורך. לתקן טעמים, לערבב על ידי נענוע הקדרה בתנועה סיבובית (כדי למנוע התפרקות העוף ותפוחי האדמה) ולהרטיב את התכולה ברוטב.
8
לקראת הסוף אפשר להגביר את החום ל-200 מעלות, להסיר את המכסה ולהשחים משך 20 דקות.
1
לחמם תנור ל-160 מעלות (אני משתמשת בטוסטר-אובן גדול).
2
בקדרה רחבה להזהיב את נתחי העוף בצד העור ולהניח בצד.
3
באותה קדרה להשחים את הבצל והמלח ולהוסיף לטיגון קצרצר את השום, מבלי לחרוך.
4
להוסיף לקדרה חומץ בלסמי ולצמצם לחצי.
5
להוסיף את הרוטב, תפוחי האדמה ונתחי העוף, להרטיב את התכולה ברוטב ולהביא לרתיחה.
6
לכסות ולהכניס לתנור לאפייה של שעתיים.
7
באמצע האפייה ולקראת הסוף מומלץ להוסיף מים רותחים, במידת הצורך. לתקן טעמים, לערבב על ידי נענוע הקדרה בתנועה סיבובית (כדי למנוע התפרקות העוף ותפוחי האדמה) ולהרטיב את התכולה ברוטב.
8
לקראת הסוף אפשר להגביר את החום ל-200 מעלות, להסיר את המכסה ולהשחים משך 20 דקות.