לןגן

עוף איטלקי אפוי בזיתים, עגבניות, רוזמרין, תימין וחומץ בלסמי

מאת: ציפי פיחוביץ Tsipi Pichovich, פורסם: 13/12/2017 | 23:18
עוף איטלקי אפוי בזיתים, עגבניות, רוזמרין, תימין וחומץ בלסמי

תקציר המתכון: קדירת עוף נימוח עסיסי, ברוטב אדום עשיר, בניחוח איטלקי ובאפייה איטית בתנור. טעים בטירוף ...... המתכון בהשראת הבלוג "ביסים" עם אי אלה שינויים שלי

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

1. העוף

2. לטיגון

3. לבישול

4. לרוטב

5. תוספת לבחירה

אופן הכנה

  1. לחמם תנור ל-160 מעלות (אני משתמשת בטוסטר-אובן גדול)

  2. בקדרה רחבה להזהיב את נתחי העוף בצד העור ולהניח בצד

  3. באותה קדרה להשחים את הבצל והמלח ולהוסיף לטיגון קצרצר את השום, מבלי לחרוך

  4. להוסיף לקדרה חומץ בלסמי ולצמצם לחצי

  5. להוסיף את הרוטב, תפוחי האדמה ונתחי העוף, להרטיב את התכולה ברוטב ולהביא לרתיחה

  6. לכסות ולהכניס לתנור לאפייה של שעתיים

  7. באמצע האפייה ולקראת הסוף מומלץ להוסיף מים רותחים, במידת הצורך. לתקן טעמים, לערבב על ידי נענוע הקדרה בתנועה סיבובית (כדי למנוע התפרקות העוף ותפוחי האדמה) ולהרטיב את התכולה ברוטב

  8. לקראת הסוף אפשר להגביר את החום ל-200 מעלות, להסיר את המכסה ולהשחים משך 20 דקות