אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני עוף

20,538
צפיות

תבשיל שעועית עוף ותפו"א

המתכון של
תבשיל שעועית עוף ותפו"א

עם תוספת אורז בצד מוששש

  • קטגוריהעוף
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • חלקי עוף שוק או ירך
  • כוס שעועית לבנה מבושלת או קפואה מאת אילנית בניזרי
  • 3 תפו"א לפלחים
  • בצל פרוס
  • 3 שיני שום כתוש
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 3 פלפל אדום יבש מתוק או חריף
  • כף אריסה מתוקה או חצי כפית אריסה חריפה
  • כף אבקת מרק עוף
  • מלח לפי הטעם
  • כף פפריקה
  • חצי כפית כורכום
  • חצי כפית כמון
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כוסות מים
  • מעט כוסברה ועלי סלרי קצוצים
אופן ההכנה
  • 1

    ברבע כוס שמן נזהיב את הבצל נוסיף את השום לטיגון קצר , את הפפריקה הרסק והאריסה נערבב דקה, נטגן את חלקי העוף דקה מכל צד על התבלינים.


  • 2

    נוסיף את השעועית והתפוחי אדמה , את שאר התבלינים והמים .


  • 3

    נפזר מחצית מהירק הקצוץ.


  • 4

    נבשל להבה נמוכה לכ 40 דקות , נפזר את שאר הירק ונבשל ללא מכסה לעוד כ 5 דקות .


  • 5

    במידה וחסר מים בתבשיל להוסיף עוד חצי כוס מים רותחים ! .


1

ברבע כוס שמן נזהיב את הבצל נוסיף את השום לטיגון קצר , את הפפריקה הרסק והאריסה נערבב דקה, נטגן את חלקי העוף דקה מכל צד על התבלינים.


2

נוסיף את השעועית והתפוחי אדמה , את שאר התבלינים והמים .


3

נפזר מחצית מהירק הקצוץ.


4

נבשל להבה נמוכה לכ 40 דקות , נפזר את שאר הירק ונבשל ללא מכסה לעוד כ 5 דקות .


5

במידה וחסר מים בתבשיל להוסיף עוד חצי כוס מים רותחים ! .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים