אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני עוף

2,939
צפיות

עוף בטטות ותפוחי אדמה אפויים במשרה עשבי תיבול איטלקיים ולימון - הכל בסיר אחד

המתכון של
עוף בטטות ותפוחי אדמה אפויים במשרה עשבי תיבול איטלקיים ולימון - הכל בסיר אחד

עוף צלוי שחום מבושם בלימון ועשבי תיבול איטלקיים. פריך מבחוץ וכל כך עסיסי. תפוחי האדמה והבטטות גונבים את ההצגה ....

  • קטגוריהעוף
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 1. העוף
  • 4-6 כרעיים של עוף
  • 2. רוטב לשריית לילה לעוף
  • 1/2 חבילה פטרוזיליה
  • עלים מ-3 ענפי רוזמרין
  • עלים מ-3 ענפי ריחן - לבחירה
  • עלים מ-5 ענפי תימין טרי / 1 כפית תימין יבש
  • 3 כף שמן זית
  • 1/4 כוס חומץ בלסמי (לוותר בפסח)
  • 1 כף דבש
  • 1 כף גדושה שום כתוש
  • גרידת לימון שלם
  • מיץ מחצי לימון
  • תבלינים - 2 כפות טרגון יבש + פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס מים
  • 3. תפוחי האדמה והבטטות
  • 3 תפוחי האדמה גדולים בקליפה - חתוכים לקוביות ביס
  • 3 בטטות בקליפה - חצויות לאורך ומחולקות לפרקים
  • מלח דק - רק מעט על תפוחי האדמה
  • 4. לבחירה - הסמכת הרוטב
  • 1 כוס מים
  • 1 כף גדושה קמח / קורנפלור
אופן ההכנה
  • 1

    לטחון בבלנדר את כל רכיבי רוטב השרייה.


  • 2

    להשרות את העוף ברוטב שרייה למשך לילה.


  • 3

    להניח את נתחי העוף בתבנית אפייה.


  • 4

    לערבב את הבטטות ותפוחי האדמה ברוטב, להניח בין פיסות העוף ולהרטיב את הכל בשארית הרוטב.


  • 5

    לזרות מעט מלח דק רק על תפוחי האדמה והבטטות.


  • 6

    לאפות משך כשעה ב-200 מעלות כשהעור פונה כלפי מעלה .


  • 7

    להפוך את נתחי העוף פעמיים במהלך האפייה ולהרטיב ברוטב.


  • 8

    לתקן טעמים.


  • 9

    להניח במגש נתחי עוף, כשסביבם תפוחי האדמה.


  • 10

    ....................................


  • 11

    הסמכת הרוטב במידת הצורך .


  • 12

    ....................................


  • 13

    אופים את העוף ומניחים בצד עם כיסוי של רדיד אלומיניום. העוף יישאר חם והמיצים יכלאו בו.


  • 14

    מעבירים את הרוטב לקלחת .


  • 15

    שופכים את עודפי השומן ומביאים לרתיחה עדינה.


  • 16

    מוסיפים לרוטב בלילת מים וקמח או קורנפלור ומסמיכים .


  • 17

    מתקנים טעמים.


1

לטחון בבלנדר את כל רכיבי רוטב השרייה.


2

להשרות את העוף ברוטב שרייה למשך לילה.


3

להניח את נתחי העוף בתבנית אפייה.


4

לערבב את הבטטות ותפוחי האדמה ברוטב, להניח בין פיסות העוף ולהרטיב את הכל בשארית הרוטב.


5

לזרות מעט מלח דק רק על תפוחי האדמה והבטטות.


6

לאפות משך כשעה ב-200 מעלות כשהעור פונה כלפי מעלה .


7

להפוך את נתחי העוף פעמיים במהלך האפייה ולהרטיב ברוטב.


8

לתקן טעמים.


9

להניח במגש נתחי עוף, כשסביבם תפוחי האדמה.


10

....................................


11

הסמכת הרוטב במידת הצורך .


12

....................................


13

אופים את העוף ומניחים בצד עם כיסוי של רדיד אלומיניום. העוף יישאר חם והמיצים יכלאו בו.


14

מעבירים את הרוטב לקלחת .


15

שופכים את עודפי השומן ומביאים לרתיחה עדינה.


16

מוסיפים לרוטב בלילת מים וקמח או קורנפלור ומסמיכים .


17

מתקנים טעמים.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים