לןגן

עוף בטטות ותפוחי אדמה אפויים במשרה עשבי תיבול איטלקיים ולימון - הכל בסיר אחד

מאת: ציפי פיחוביץ Tsipi Pichovich, פורסם: 12/11/2017 | 08:23
עוף בטטות ותפוחי אדמה אפויים במשרה עשבי תיבול איטלקיים ולימון - הכל בסיר אחד

תקציר המתכון: עוף צלוי שחום מבושם בלימון ועשבי תיבול איטלקיים. פריך מבחוץ וכל כך עסיסי. תפוחי האדמה והבטטות גונבים את ההצגה ....

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

1. העוף

2. רוטב לשריית לילה לעוף

3. תפוחי האדמה והבטטות

4. לבחירה - הסמכת הרוטב

אופן הכנה

  1. לטחון בבלנדר את כל רכיבי רוטב השרייה

  2. להשרות את העוף ברוטב שרייה למשך לילה

  3. להניח את נתחי העוף בתבנית אפייה

  4. לערבב את הבטטות ותפוחי האדמה ברוטב, להניח בין פיסות העוף ולהרטיב את הכל בשארית הרוטב

  5. לזרות מעט מלח דק רק על תפוחי האדמה והבטטות

  6. לאפות משך כשעה ב-200 מעלות כשהעור פונה כלפי מעלה

  7. להפוך את נתחי העוף פעמיים במהלך האפייה ולהרטיב ברוטב

  8. לתקן טעמים

  9. להניח במגש נתחי עוף, כשסביבם תפוחי האדמה

  10. ...................................

  11. הסמכת הרוטב במידת הצורך

  12. ...................................

  13. אופים את העוף ומניחים בצד עם כיסוי של רדיד אלומיניום. העוף יישאר חם והמיצים יכלאו בו

  14. מעבירים את הרוטב לקלחת

  15. שופכים את עודפי השומן ומביאים לרתיחה עדינה

  16. מוסיפים לרוטב בלילת מים וקמח או קורנפלור ומסמיכים

  17. מתקנים טעמים