אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני עוף

3,682
צפיות

עוף איטלקי אפוי בשום חרדל וחומץ בלסמי

המתכון של
עוף איטלקי אפוי בשום חרדל וחומץ בלסמי

מתכון מפתיע מהמטבח האיטלקי - כמה פשוט ככה טעים ומרהיב עין - נפלא, שחום ועם רוטב עשיר. נלקח מהתכנית "איטליה כל יום" בכיכובה של גיאדה דה לורנטיס

  • קטגוריהעוף
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 1. העוף
  • 4 כרעי עוף
  • 2. לרוטב השרייה
  • 1/4 כוס חומץ בלסמי
  • 2 כפות חרדל דיז'ון משחתי
  • 1 כף שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון (1/2 לימון סחוט)
  • 5 שיני שום פרוסות / כתושות
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח דק
  • 3. להסמכת הרוטב בסיום האפייה
  • 1 כף גדושה קמח / קורנפלור
  • 1 כוס מים
  • 4. לעיטור המנה
  • פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית גרידת לימון
אופן ההכנה
  • 1

    ....................


  • 2

    הכנה יום מראש .


  • 3

    ....................


  • 4

    להשרות את העוף ברוטב השריה למשך לילה.


  • 5

    ..........


  • 6

    האפייה .


  • 7

    ..........


  • 8

    להוסיף מים כדי שלקראת ההגשה נהנה משפע שלרוטב.


  • 9

    לאפות משך כשעה ולהפוך את הנתחים פעמיים במהלך האפייה.


  • 10

    ....................................


  • 11

    הסמכת הרוטב בתום האפייה .


  • 12

    ....................................


  • 13

    להניח את העוף בכלי הגשה מכוסה ולשמור על חומו.


  • 14

    להסיר שומן עודף מהרוטב שבתבנית.


  • 15

    להניח את התבנית עם הרוטב על הגז ולהביא לרתיחה .


  • 16

    להסמיך עם תערובת בחושה של מים וקמח/קורנפלור.


  • 17

    לתקן טעמים.


  • 18

    ................


  • 19

    עיטור המנה.


  • 20

    ................


  • 21

    לעטר את המנה בפטרוזיליה וגרידת לימון.


  • 22

    .........................................


  • 23

    תוספות (ראו במתכונים נפרדים) .


  • 24

    .........................................


  • 25

    תפוחי אדמה אפויים בקליפה ובעשבי תיבול איטלקיים (או תפוחי אדמה אפויים במגש אחד יחד עם העוף) פירה, אורז, אורז מלא, מניפת בטטות.


  • 26

    עוד תוספות אפשריות - פסטה, אטריות רחבות לפטוצ'יני, ניוקי או פולנטה.


1

....................


2

הכנה יום מראש .


3

....................


4

להשרות את העוף ברוטב השריה למשך לילה.


5

..........


6

האפייה .


7

..........


8

להוסיף מים כדי שלקראת ההגשה נהנה משפע שלרוטב.


9

לאפות משך כשעה ולהפוך את הנתחים פעמיים במהלך האפייה.


10

....................................


11

הסמכת הרוטב בתום האפייה .


12

....................................


13

להניח את העוף בכלי הגשה מכוסה ולשמור על חומו.


14

להסיר שומן עודף מהרוטב שבתבנית.


15

להניח את התבנית עם הרוטב על הגז ולהביא לרתיחה .


16

להסמיך עם תערובת בחושה של מים וקמח/קורנפלור.


17

לתקן טעמים.


18

................


19

עיטור המנה.


20

................


21

לעטר את המנה בפטרוזיליה וגרידת לימון.


22

.........................................


23

תוספות (ראו במתכונים נפרדים) .


24

.........................................


25

תפוחי אדמה אפויים בקליפה ובעשבי תיבול איטלקיים (או תפוחי אדמה אפויים במגש אחד יחד עם העוף) פירה, אורז, אורז מלא, מניפת בטטות.


26

עוד תוספות אפשריות - פסטה, אטריות רחבות לפטוצ'יני, ניוקי או פולנטה.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים