לןגן

עוף איטלקי אפוי בשום חרדל וחומץ בלסמי

מאת: ציפי פיחוביץ Tsipi Pichovich, פורסם: 10/11/2017 | 20:34
עוף איטלקי אפוי בשום חרדל וחומץ בלסמי

תקציר המתכון: מתכון מפתיע מהמטבח האיטלקי - כמה פשוט ככה טעים ומרהיב עין - נפלא, שחום ועם רוטב עשיר. נלקח מהתכנית "איטליה כל יום" בכיכובה של גיאדה דה לורנטיס

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

1. העוף

2. לרוטב השרייה

3. להסמכת הרוטב בסיום האפייה

4. לעיטור המנה

אופן הכנה

  1. ...................

  2. הכנה יום מראש

  3. ...................

  4. להשרות את העוף ברוטב השריה למשך לילה

  5. .........

  6. האפייה

  7. .........

  8. להוסיף מים כדי שלקראת ההגשה נהנה משפע שלרוטב

  9. לאפות משך כשעה ולהפוך את הנתחים פעמיים במהלך האפייה

  10. ...................................

  11. הסמכת הרוטב בתום האפייה

  12. ...................................

  13. להניח את העוף בכלי הגשה מכוסה ולשמור על חומו

  14. להסיר שומן עודף מהרוטב שבתבנית

  15. להניח את התבנית עם הרוטב על הגז ולהביא לרתיחה

  16. להסמיך עם תערובת בחושה של מים וקמח/קורנפלור

  17. לתקן טעמים

  18. ...............

  19. עיטור המנה

  20. ...............

  21. לעטר את המנה בפטרוזיליה וגרידת לימון

  22. ........................................

  23. תוספות (ראו במתכונים נפרדים)

  24. ........................................

  25. תפוחי אדמה אפויים בקליפה ובעשבי תיבול איטלקיים (או תפוחי אדמה אפויים במגש אחד יחד עם העוף) פירה, אורז, אורז מלא, מניפת בטטות

  26. עוד תוספות אפשריות - פסטה, אטריות רחבות לפטוצ'יני, ניוקי או פולנטה