חבילת פטריות שמפניון או פורטבלו חתוכות לרבעים או פרוסות קצת עבות
כף שטוחה סוכר לקירמול הבצל
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות סילאן
2-3 כפות רוטב צי'לי מתוק
1 כוס מרק ממרק עוף(שמים כף שטוחה מרק עוף בכוס גדולה וממלאים במים חמים.
אפשר לבשל את הקציצות עם כל תבשיל אחר שעולה על דעתכן❤
אופן ההכנה
1
מערבבים את כל החומרים של הקציצות ומכניסים למקרר לשעה לספיגת טעמים..
2
מכינים כדורים מהקציצות עם ידיים משומנות ומועכים אותם טיפה..
3
מחממים מחבת טפלון עם 3-4 כפות שמן זית ומטגנים את הקציצות על אש נמוכה עד להזהבה משני הצדדים ומניחיםמעל נייר סופג..
4
להכנת הרוטב: .
5
שמים 3 כפות שמן בסיר סוטא'ז ,מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים את הסוכר ומטגנים עוד חצי דקה,מוסיפים את הפטריות ,המלח והפלפל ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את הסילאן ורוטב הצ'ילי ומטגנים עוד דקה שתיים, מוסיפים את המרק ממרק העוף ומביאים לרתיחה..
6
מוסיפים את הקציצות המטוגנות ,מכסים את הסיר ומבשלים כ-10 דקות על להבה נמוכה או עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך..
7
מנענעים את הסיר מידיי פעם כך שהרוטב יגע בקציצות..
8
בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤.
1
מערבבים את כל החומרים של הקציצות ומכניסים למקרר לשעה לספיגת טעמים..
2
מכינים כדורים מהקציצות עם ידיים משומנות ומועכים אותם טיפה..
3
מחממים מחבת טפלון עם 3-4 כפות שמן זית ומטגנים את הקציצות על אש נמוכה עד להזהבה משני הצדדים ומניחיםמעל נייר סופג..
4
להכנת הרוטב: .
5
שמים 3 כפות שמן בסיר סוטא'ז ,מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים את הסוכר ומטגנים עוד חצי דקה,מוסיפים את הפטריות ,המלח והפלפל ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את הסילאן ורוטב הצ'ילי ומטגנים עוד דקה שתיים, מוסיפים את המרק ממרק העוף ומביאים לרתיחה..
6
מוסיפים את הקציצות המטוגנות ,מכסים את הסיר ומבשלים כ-10 דקות על להבה נמוכה או עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך..