תבנית עגולה בקוטר 26 משומנת היטב או תבנית מרובעת בינונית גדולה 32x25 משומנת היטב.
לגרטן קישואים ...
50 גרם חמאה.
4 כפות שמן זית.
6 קישואים בינוניים ממליצה להשתמש בזוקיני פרוסים בקליפתם, אין צורך לקלף.
5 שיני שום, כתושות.
1/2 כוס שמיר קצוץ דק, אפשר לוותר.
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל).
1 כפית מלח.
1 כפית פלפל שחור.
1/4 כפית אגוז מוסקט.
4 כפות פתיתי גבינה צהובה עמק, גלבוע, מה שאוהבים
4 כפות פתיתי גבינת פרמז'ן.
אופן ההכנה
1
מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות טורבו..
2
ממיסים במחבת רחבה את החמאה עם השמן, מוסיפים את הקישואים או הזוקיני ומטגנים עד להזהבה קלה, מוסיפים את השום, שמיר, מתבלים במלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט ומערבבים היטב.
3
יוצקים לתוך התבנית ואופים 20 דקות.
4
לאחר 20 דקות מוציאים את התבנית מהתנור (זהירות חם מאוד), זורים מעל את פתיתי גבינה הצהובה, פתיתי גבינת הפרמז'ן, ומחזירים לתנור לאפייה של עוד 10 דקות נוספות או עד להזהבה.
5
מוציאים מהתנור ומגישים חם .
6
זהו חברות וחברים תיהנו.
7
בתיאבון! אז ... כנסו למטבח וספרו איך היה.
1
מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות טורבו..
2
ממיסים במחבת רחבה את החמאה עם השמן, מוסיפים את הקישואים או הזוקיני ומטגנים עד להזהבה קלה, מוסיפים את השום, שמיר, מתבלים במלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט ומערבבים היטב.
3
יוצקים לתוך התבנית ואופים 20 דקות.
4
לאחר 20 דקות מוציאים את התבנית מהתנור (זהירות חם מאוד), זורים מעל את פתיתי גבינה הצהובה, פתיתי גבינת הפרמז'ן, ומחזירים לתנור לאפייה של עוד 10 דקות נוספות או עד להזהבה.