אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

144
צפיות

תפוחי אדמה אפויים ברוטב בזיליקום

המתכון של
תפוחי אדמה אפויים ברוטב בזיליקום

  • קטגוריהתוספות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 4 תפוחי אדמה גדולים מאוד
  • 6 קוביות בזיליקום של חברת דורות
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפיות פלפל אדום
  • מלח הימליה
אופן ההכנה
  • 1

    שוטפים היטב את תפוחי האדמה (אני לא קילפתי אותם) אין צורך לבשל אותם, הם מתרככים בתנור.


  • 2

    פורסים את תפוחי האדמה למשולשים לאורכם - לשתים, לארבע, לשמונה, לעשר משולשים.


  • 3

    שמים בכלי את קוביות הבזיליקום ומכניסים אותם למיקרוגל לדקה עד דקה וחצי, עד שהם נמסים.


  • 4

    מוציאים את הכלי מהמיקרוגל ומוסיפים את השמן, פלפל אדום, ומלח ומערבבבים היטב.


  • 5

    מוסיפים לקערה את משולשי תפוחי האדמה ומערבבים אותם היטב (עם ידיים וכפפות) עם רוטב הבזיליקום.


  • 6

    בתבנית חד פעמית (הגדולה ביותר) שמים נייר אפייה. מעל הנייר שופכים את תפוחי האדמה עם הרוטב.


  • 7

    מעל שמים נייר אפייה רטוב ומעל מכסים בנייר אלומיניום.


  • 8

    אופים בתנור כשעה עד שעה וחצי בחום 230 מעלות, מסירים את הניירות ובודקים שתפוחי האדמה רכים.


  • 9

    ממשיכים לאפות ללא כיסוי כעשרים רגע עד חצי שעה עד שתפוחי האדמה חומים.


1

שוטפים היטב את תפוחי האדמה (אני לא קילפתי אותם) אין צורך לבשל אותם, הם מתרככים בתנור.


2

פורסים את תפוחי האדמה למשולשים לאורכם - לשתים, לארבע, לשמונה, לעשר משולשים.


3

שמים בכלי את קוביות הבזיליקום ומכניסים אותם למיקרוגל לדקה עד דקה וחצי, עד שהם נמסים.


4

מוציאים את הכלי מהמיקרוגל ומוסיפים את השמן, פלפל אדום, ומלח ומערבבבים היטב.


5

מוסיפים לקערה את משולשי תפוחי האדמה ומערבבים אותם היטב (עם ידיים וכפפות) עם רוטב הבזיליקום.


6

בתבנית חד פעמית (הגדולה ביותר) שמים נייר אפייה. מעל הנייר שופכים את תפוחי האדמה עם הרוטב.


7

מעל שמים נייר אפייה רטוב ומעל מכסים בנייר אלומיניום.


8

אופים בתנור כשעה עד שעה וחצי בחום 230 מעלות, מסירים את הניירות ובודקים שתפוחי האדמה רכים.


9

ממשיכים לאפות ללא כיסוי כעשרים רגע עד חצי שעה עד שתפוחי האדמה חומים.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים