מים עד כיסוי תפוחי האדמה + כף מלח + כפית אבקת סודה לשתייה.
רבע כוס שמן זית או קנולה.
כף פפריקה מתוקה.
חצי כפית פפריקה חריפה, לאוהבי החריף (אפשר לוותר).
כף אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט.
כף אבקת מרק בצל.
כפית כורכום.
כפית פלפל שחור.
כפית מלח.
כפית שום גבישי.
כף תערובת עשבי תיבול איטלקיים יבשים (לא לוותר, ניתן לקנות ברשתות השיווק).
כפית תבלין לצ'יפס (של חברת תבליני טעם וריח).
אופן ההכנה
1
מחממים תנור לחום 200 מעלות.
2
שוטפים היטב את תפוחי האדמה חוצים לחצי, ממלאים סיר במים עד כיסוי תפוחי האדמה עם כף מלח וכפית אבקת סודה לשתייה (לא לוותר, בעזרת אבקת הסודה לשתייה מתקבלים תפוחי אדמה קראנצ'יים), מרתיחים ומבשלים את תפוחי האדמה כ- 10 דקות (בישול חלקי) ומסננים היטב.
3
בקערה גדולה לשים את התבלינים והשמן ולערבב היטב.
4
להוסיף לתוך קערת התבלינים והשמן את תפוחי האדמה ולעסות היטב כך שכל תפוחי האדמה יעטפו בתבלינים ובשמן.
5
מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית מרופדת בנייר אפייה (רצוי לסדר את תפוחי האדמה לא בגבהים כך שתפוחי האדמה ייאפו בצורה מושלמת).
6
מכניסים לתוך התנור שחומם מראש לאפייה של 30 דקות או עד שתפוחי האדמה מתרככים ומזהיבים.
7
טיפ: אפשר להחליף את תפוחי האדמה בייבי, ב-4 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לרבעים.
8
בתיאבון. אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.
1
מחממים תנור לחום 200 מעלות.
2
שוטפים היטב את תפוחי האדמה חוצים לחצי, ממלאים סיר במים עד כיסוי תפוחי האדמה עם כף מלח וכפית אבקת סודה לשתייה (לא לוותר, בעזרת אבקת הסודה לשתייה מתקבלים תפוחי אדמה קראנצ'יים), מרתיחים ומבשלים את תפוחי האדמה כ- 10 דקות (בישול חלקי) ומסננים היטב.
3
בקערה גדולה לשים את התבלינים והשמן ולערבב היטב.
4
להוסיף לתוך קערת התבלינים והשמן את תפוחי האדמה ולעסות היטב כך שכל תפוחי האדמה יעטפו בתבלינים ובשמן.
5
מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית מרופדת בנייר אפייה (רצוי לסדר את תפוחי האדמה לא בגבהים כך שתפוחי האדמה ייאפו בצורה מושלמת).
6
מכניסים לתוך התנור שחומם מראש לאפייה של 30 דקות או עד שתפוחי האדמה מתרככים ומזהיבים.
7
טיפ: אפשר להחליף את תפוחי האדמה בייבי, ב-4 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לרבעים.