ספר מתכונים שילדים אוהבים
- קטגוריהלילדים
- כשרותכשר בשרי
- דרגת קושיקל
- כשרות: כשר בשרי
- דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
פלפלונים צבעוניים ממולאים באורז וחזה עוף
-
טחון ❤סוניה סאני בן הרוש ❤
-
מצרכים
-
2 מגשים של פלפלונים צבעוניים שטופים ונקיים מגרעינים(חותכים את הראש ומוציאים את הגרעינים)
-
למילוי
-
-
-
-
לתבל ב- מלח, רבע כפית פלפל שחור גרוס, מעט כורכום, כפית פפריקה, מעט קינמון, רבע כפית בהרט.
-
לערבב את הכל היטב ולהכניס למקרר לחצי שעה לספיגת טעמים.
-
בינתיים נבשל כוס אורז עם כוס וחצי מים וכפית מלח עד לצמצום הנוזלים ונצנן.
-
לאחר שהאורז התקרר מוציאים את העיסה מהמקרר ומוסיפים פנימה את האורז המבושל וביצה אחת ומערבבים היטב.
-
מצרכים לרוטב
-
-
-
-
-
-
-
ותבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל שחור גרוס,
-
פפריקה מתוקה, כף מרק עוף, מעט קינמון ומעט כורכום.
-
אופן ההכנה
-
1
אופן ההכנה:.
-
2
מתחילים למלא את הפלפלונים במלית שהכנו עד הסוף( מכיוון שהאורז מוכן אין חשש שזה יתנפח וייצא החוצה)..
-
3
את שאר המלית שנשארה נכניס למקרר להתייצבות כי נכין מזה קציצות ונוסיף לסיר..
-
4
בינתיים נכין את הרוטב-.
-
5
נטגן את הבצל הקצוץ עד להזהבה , נוסיף שום כתוש ונערבב, נוסיף את העגבניות המגורדות הרסק, הסוכר וכל התבלינים ונערבב..
-
6
נוסיף 2 כוסות מים חמים ונביא לרתיחה ..
-
7
מניחים את הפלפלים בתוך הסיר וזה השלב בו נוסיף את הקציצות שהכנו מהמילוי שנשאר..
-
8
מבשלים עם מכסה סגור על להבה בנונית עד לריכוך הפלפלים..
-
9
מידיי פעם מנערים את הסיר בתנועה סיבובית..
-
10
5 דקות לפני סיום הבישול מסירים את המכסה ומבשלים לצמצום הרוטב..
-
11
אפשר לפזר מעל פטרוזליה יבשה-לא חובה..
-
12
יוצא פשוט מעדן יאמי😍😍😍.
-
13
בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤.
1
אופן ההכנה:.
2
מתחילים למלא את הפלפלונים במלית שהכנו עד הסוף( מכיוון שהאורז מוכן אין חשש שזה יתנפח וייצא החוצה)..
3
את שאר המלית שנשארה נכניס למקרר להתייצבות כי נכין מזה קציצות ונוסיף לסיר..
4
בינתיים נכין את הרוטב-.
5
נטגן את הבצל הקצוץ עד להזהבה , נוסיף שום כתוש ונערבב, נוסיף את העגבניות המגורדות הרסק, הסוכר וכל התבלינים ונערבב..
6
נוסיף 2 כוסות מים חמים ונביא לרתיחה ..
7
מניחים את הפלפלים בתוך הסיר וזה השלב בו נוסיף את הקציצות שהכנו מהמילוי שנשאר..
8
מבשלים עם מכסה סגור על להבה בנונית עד לריכוך הפלפלים..
9
מידיי פעם מנערים את הסיר בתנועה סיבובית..
10
5 דקות לפני סיום הבישול מסירים את המכסה ומבשלים לצמצום הרוטב..
11
אפשר לפזר מעל פטרוזליה יבשה-לא חובה..
12
יוצא פשוט מעדן יאמי😍😍😍.
13
בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤.
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים