פלפלונים צבעוניים במילוי של אורז וחזה עוף טחון
מאת: סוניה סאני בן הרוש, פורסם: 06/08/2018 | 09:16
תקציר המתכון:
זה פשוט מעדןןןןן😍😍😍
מבטיחה לכן שיחסלו את הסיר.
ארוחה מושלמת לילדים❤❤
קטגוריה: לילדים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
פלפלונים צבעוניים ממולאים באורז וחזה עוף
-
טחון ❤סוניה סאני בן הרוש ❤
מצרכים
-
2 מגשים של פלפלונים צבעוניים שטופים ונקיים מגרעינים(חותכים את הראש ומוציאים את הגרעינים)
למילוי
-
300 גרם חזה עןף טחון
-
1 בצל מגורד סחוט מנוזלים
-
2 שיניי שום כתושות
-
לתבל ב- מלח, רבע כפית פלפל שחור גרוס, מעט כורכום, כפית פפריקה, מעט קינמון, רבע כפית בהרט.
-
לערבב את הכל היטב ולהכניס למקרר לחצי שעה לספיגת טעמים.
-
בינתיים נבשל כוס אורז עם כוס וחצי מים וכפית מלח עד לצמצום הנוזלים ונצנן.
-
לאחר שהאורז התקרר מוציאים את העיסה מהמקרר ומוסיפים פנימה את האורז המבושל וביצה אחת ומערבבים היטב.
מצרכים לרוטב
-
1 בצל קצוץ
-
4 כפות שמן קנולה
-
3 שיני שום כתושות
-
2 עגבניות מגורדות
-
1 כף גדושה רסק עגבניות
-
חצי כפית סוכר
-
ותבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל שחור גרוס,
-
פפריקה מתוקה, כף מרק עוף, מעט קינמון ומעט כורכום.
-
2 כוסות מים חמים
אופן הכנה
-
אופן ההכנה:
-
מתחילים למלא את הפלפלונים במלית שהכנו עד הסוף( מכיוון שהאורז מוכן אין חשש שזה יתנפח וייצא החוצה).
-
את שאר המלית שנשארה נכניס למקרר להתייצבות כי נכין מזה קציצות ונוסיף לסיר.
-
בינתיים נכין את הרוטב-
-
נטגן את הבצל הקצוץ עד להזהבה , נוסיף שום כתוש ונערבב, נוסיף את העגבניות המגורדות הרסק, הסוכר וכל התבלינים ונערבב.
-
נוסיף 2 כוסות מים חמים ונביא לרתיחה .
-
מניחים את הפלפלים בתוך הסיר וזה השלב בו נוסיף את הקציצות שהכנו מהמילוי שנשאר.
-
מבשלים עם מכסה סגור על להבה בנונית עד לריכוך הפלפלים.
-
מידיי פעם מנערים את הסיר בתנועה סיבובית.
-
5 דקות לפני סיום הבישול מסירים את המכסה ומבשלים לצמצום הרוטב.
-
אפשר לפזר מעל פטרוזליה יבשה-לא חובה.
-
יוצא פשוט מעדן יאמי😍😍😍
-
בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤