אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של אמהות מבשלות

869
צפיות

סלט סלק ותפוזים מאת אורלי פלאי ברונשטיין

המתכון של
סלט סלק ותפוזים מאת אורלי פלאי ברונשטיין

מקור: השולחן. טיפ גיוון: השילוב של סלק עם גבינה (פטה, בולגרית, רוקפור או תלתלי פרמזן) מוצלח ויכול לתת לסלט הזה עוד פרשנות. מפוררים אותה מלמעלה ממש לפני ההגשה.

  • קטגוריהסלטים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 4 סלקים גדולים שטופים
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • 2 תפוזים חתוכים לקוביות או לפילטים
  • 3 כפות חומץ בלסמי
  • 4 כפות אגוזי פקאן מסוכרים
אופן ההכנה
  • 1

    1. מחממים תנור ל- 180 מעלות..


  • 2

    2. מכינים 4 יריעות של רדיד אלומיניום באורך 30 ס”מ כל אחת. במרכז כל יריעה מניחים סלק ומתבלים בכף שמן זית, מלח ופלפל שחור. עוטפים ומניחים בתבנית..


  • 3

    3. אופים שעה וחצי עד שהסלק רך. מצננים, קולפים, חוצים ופורסים את הסלקים לפרוסות דקות..


  • 4

    4. מערבבים את פרוסות הסלק בקערה עם תפוזים, חומץ בלסמי ופקאנים. טועמים ומתבלים במלח ופלפל..


1

1. מחממים תנור ל- 180 מעלות..


2

2. מכינים 4 יריעות של רדיד אלומיניום באורך 30 ס”מ כל אחת. במרכז כל יריעה מניחים סלק ומתבלים בכף שמן זית, מלח ופלפל שחור. עוטפים ומניחים בתבנית..


3

3. אופים שעה וחצי עד שהסלק רך. מצננים, קולפים, חוצים ופורסים את הסלקים לפרוסות דקות..


4

4. מערבבים את פרוסות הסלק בקערה עם תפוזים, חומץ בלסמי ופקאנים. טועמים ומתבלים במלח ופלפל..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים