תקציר המתכון: מקור: השולחן. טיפ גיוון: השילוב של סלק עם גבינה (פטה, בולגרית, רוקפור או תלתלי פרמזן) מוצלח ויכול לתת לסלט הזה עוד פרשנות. מפוררים אותה מלמעלה ממש לפני ההגשה.
קטגוריה: סלטים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
2. מכינים 4 יריעות של רדיד אלומיניום באורך 30 ס”מ כל אחת. במרכז כל יריעה מניחים סלק ומתבלים בכף שמן זית, מלח ופלפל שחור. עוטפים ומניחים בתבנית.
3. אופים שעה וחצי עד שהסלק רך. מצננים, קולפים, חוצים ופורסים את הסלקים לפרוסות דקות.
4. מערבבים את פרוסות הסלק בקערה עם תפוזים, חומץ בלסמי ופקאנים. טועמים ומתבלים במלח ופלפל.