אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של אמהות מבשלות

2,449
צפיות

חמין מקרוני מעולה

המתכון של
חמין מקרוני מעולה

חמין לימים קרים בטעם אחר. טעים טעים

  • קטגוריהתבשילים
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • חבילה וחצי מקרוני (700 גר')
  • 2/3 כוס שמן קנולה
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 8 שוקי עוף או ירכיים טריות
  • 2 עצמות בקר עם מוח
  • 5 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחצויים
  • 2 בצלים בינוניים, חתוכים לרבעים
  • כוס מים
  • ביצים קשות לפי מס' הסועדים
אופן ההכנה
  • 1

    מבאים לרתיחה סיר גדול עם מלח, מוסיפים את המקרוני ומבשלים לדרגת אל-דנטה, מסננים..


  • 2

    יוצקים 1/3 כוס שמן (יתרת השמן היא לטיגון העוף), מתבלים במלח ופלפל בנדיבות ומערבבים..


  • 3

    מחממים סיר רחב וגדול על להבה גבוהה, מוסיפים 1/3 כוס שמן ואת העוף, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים בין 4-5 דקות את העוף מכל צד עד שהעוף מקבל גוון זהוב. מוציאים את העוף ושמים בקערה..


  • 4

    מטגנים את עצמות המוח בערך 3 דקות מכל צד עד להזהבה. מוציאים את העצמות לתוך קערה מכבים את הגז..


  • 5

    מניחים בסיר עם השמן שנותר מהטיגון את חצאי תפוחי האדמה ומתבלים במלח ופלפל, מעליהם מניחים את רבעי הבצל..


  • 6

    מעל הבצל מניחים 1/3 מהמקרוני המבושל ועליו מניחים את השוקיים והעצמות המטוגנות, מעל הכל מניחים את יתרת המקרוני המבושל, יוצקים את המים ומכסים בנייר אפייה..


  • 7

    מניחים מעל את הביצים, מכסים את הסיר ומעבירים לתנור..


  • 8

    אופים בתנור חם בחום של 150 מעלות 8-6 שעות. עדיף לבדוק את החמין לאחר 5 שעות של אפייה, במידה והחמין לא קיבל צבע זהוב אפשר להעלות את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות..


  • 9

    הופכים על צלחת הגשה ומגישים חם. .


1

מבאים לרתיחה סיר גדול עם מלח, מוסיפים את המקרוני ומבשלים לדרגת אל-דנטה, מסננים..


2

יוצקים 1/3 כוס שמן (יתרת השמן היא לטיגון העוף), מתבלים במלח ופלפל בנדיבות ומערבבים..


3

מחממים סיר רחב וגדול על להבה גבוהה, מוסיפים 1/3 כוס שמן ואת העוף, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים בין 4-5 דקות את העוף מכל צד עד שהעוף מקבל גוון זהוב. מוציאים את העוף ושמים בקערה..


4

מטגנים את עצמות המוח בערך 3 דקות מכל צד עד להזהבה. מוציאים את העצמות לתוך קערה מכבים את הגז..


5

מניחים בסיר עם השמן שנותר מהטיגון את חצאי תפוחי האדמה ומתבלים במלח ופלפל, מעליהם מניחים את רבעי הבצל..


6

מעל הבצל מניחים 1/3 מהמקרוני המבושל ועליו מניחים את השוקיים והעצמות המטוגנות, מעל הכל מניחים את יתרת המקרוני המבושל, יוצקים את המים ומכסים בנייר אפייה..


7

מניחים מעל את הביצים, מכסים את הסיר ומעבירים לתנור..


8

אופים בתנור חם בחום של 150 מעלות 8-6 שעות. עדיף לבדוק את החמין לאחר 5 שעות של אפייה, במידה והחמין לא קיבל צבע זהוב אפשר להעלות את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות..


9

הופכים על צלחת הגשה ומגישים חם. .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים