- קטגוריהבשר
- כשרותכשר בשרי
- דרגת קושיבינוני
- כשרות: כשר בשרי
- דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
-
חבילת בצק פילו מופשר מלילה לפני
-
500 גרם בשר טחון או פרגיות קצוצות דק
-
-
-
חצי כוס שזיפים שחורים מגולענים וחצי כוס תאנים מיובשות חתוכות לריבועים {אפשר להחליף בכל פרי מיובש אחר שאוהבים}
-
-
-
-
-
-
לקישוט: אבקת סוכר ומקלות קינמון
אופן ההכנה
-
1
קוצצים את הבצלים לרצועות דקות ומטגנים במחבת עם מעט שמן.
-
2
מוסיפים את הבשר טחון/ פרגיות .
-
3
ומטגנים היטב עד להשחמה .
-
4
מוסיפים תבלינים לפי הטעם מכל דבר.
-
5
ולבסוף את השקדים, התאנים והשזיפים.
-
6
מקררים את התערובת.
-
7
במחבת נקייה ומשומנת מניחים עלה פילו ומשמנים אותו, {כך עושים 3 פעמיים}.
-
8
ממלאים את המחבת בתערובת הקרה שהנחנו בצד.
-
9
סוגרים את הצדדים של העלים כלפי פנימה ומעליהם מניחים עוד עלה פילו משומן ואת הצדדים שלו דוחפים כלפי מטה לתחתית המחבת {כך עושים פעמיים}.
-
10
נוצר עיגול יפה וחלק..
-
11
מטגנים על אש נמוכה במשך רבע שעה בערך עד שמציצים וזה שחום מלמטה.
-
12
הופכים על צלחת רחבה ושטוחה וכך גם עושים מהצד השני .
-
13
להגשה יפה מפדרים באבקת סוכר ומקלות קינמון מעל.
1
קוצצים את הבצלים לרצועות דקות ומטגנים במחבת עם מעט שמן.
2
מוסיפים את הבשר טחון/ פרגיות .
3
ומטגנים היטב עד להשחמה .
4
מוסיפים תבלינים לפי הטעם מכל דבר.
5
ולבסוף את השקדים, התאנים והשזיפים.
6
מקררים את התערובת.
7
במחבת נקייה ומשומנת מניחים עלה פילו ומשמנים אותו, {כך עושים 3 פעמיים}.
8
ממלאים את המחבת בתערובת הקרה שהנחנו בצד.
9
סוגרים את הצדדים של העלים כלפי פנימה ומעליהם מניחים עוד עלה פילו משומן ואת הצדדים שלו דוחפים כלפי מטה לתחתית המחבת {כך עושים פעמיים}.
10
נוצר עיגול יפה וחלק..
11
מטגנים על אש נמוכה במשך רבע שעה בערך עד שמציצים וזה שחום מלמטה.
12
הופכים על צלחת רחבה ושטוחה וכך גם עושים מהצד השני .
13
להגשה יפה מפדרים באבקת סוכר ומקלות קינמון מעל.
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים