אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

18,967
צפיות

פסטייה

המתכון של
פסטייה

פסטייה מרוקאית רק שאת הבשר יונים החלפתי בפרגיות או בשר טחון

  • קטגוריהבשר
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • חבילת בצק פילו מופשר מלילה לפני
  • 500 גרם בשר טחון או פרגיות קצוצות דק
  • 2 בצלים גדולים
  • שקדים ללא קליפה
  • חצי כוס שזיפים שחורים מגולענים וחצי כוס תאנים מיובשות חתוכות לריבועים {אפשר להחליף בכל פרי מיובש אחר שאוהבים}
  • מלח, פלפל
  • סוכר חום
  • בהרט
  • ראס אל חנות
  • קינמון
  • לקישוט: אבקת סוכר ומקלות קינמון
אופן ההכנה
  • 1

    קוצצים את הבצלים לרצועות דקות ומטגנים במחבת עם מעט שמן.


  • 2

    מוסיפים את הבשר טחון/ פרגיות .


  • 3

    ומטגנים היטב עד להשחמה .


  • 4

    מוסיפים תבלינים לפי הטעם מכל דבר.


  • 5

    ולבסוף את השקדים, התאנים והשזיפים.


  • 6

    מקררים את התערובת.


  • 7

    במחבת נקייה ומשומנת מניחים עלה פילו ומשמנים אותו, {כך עושים 3 פעמיים}.


  • 8

    ממלאים את המחבת בתערובת הקרה שהנחנו בצד.


  • 9

    סוגרים את הצדדים של העלים כלפי פנימה ומעליהם מניחים עוד עלה פילו משומן ואת הצדדים שלו דוחפים כלפי מטה לתחתית המחבת {כך עושים פעמיים}.


  • 10

    נוצר עיגול יפה וחלק..


  • 11

    מטגנים על אש נמוכה במשך רבע שעה בערך עד שמציצים וזה שחום מלמטה.


  • 12

    הופכים על צלחת רחבה ושטוחה וכך גם עושים מהצד השני .


  • 13

    להגשה יפה מפדרים באבקת סוכר ומקלות קינמון מעל.


1

קוצצים את הבצלים לרצועות דקות ומטגנים במחבת עם מעט שמן.


2

מוסיפים את הבשר טחון/ פרגיות .


3

ומטגנים היטב עד להשחמה .


4

מוסיפים תבלינים לפי הטעם מכל דבר.


5

ולבסוף את השקדים, התאנים והשזיפים.


6

מקררים את התערובת.


7

במחבת נקייה ומשומנת מניחים עלה פילו ומשמנים אותו, {כך עושים 3 פעמיים}.


8

ממלאים את המחבת בתערובת הקרה שהנחנו בצד.


9

סוגרים את הצדדים של העלים כלפי פנימה ומעליהם מניחים עוד עלה פילו משומן ואת הצדדים שלו דוחפים כלפי מטה לתחתית המחבת {כך עושים פעמיים}.


10

נוצר עיגול יפה וחלק..


11

מטגנים על אש נמוכה במשך רבע שעה בערך עד שמציצים וזה שחום מלמטה.


12

הופכים על צלחת רחבה ושטוחה וכך גם עושים מהצד השני .


13

להגשה יפה מפדרים באבקת סוכר ומקלות קינמון מעל.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים