אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

6,379
צפיות

ספיחה בעלבקיה בצק

המתכון של
ספיחה בעלבקיה בצק

למילוי בשר או גבינות

  • קטגוריהבשר
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • לבצק
  • 240 מ"ל מים פושרים
  • 350 גרם קמח
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • למילוי
  • 1 גמבה ירוקה קצוצה דק
  • 1/4 כוס רכז רימונים
  • 1/2 כוס צנוברים קלויים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 3 עגבניות קצוצות דק
  • 1 פלפל צ'ילי קצוץ דק
  • 1/3 כוס שמן זית
  • חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1/4 כוס טחינה גולמית
  • 1/2 קילו בשר בקר וטלה טחונים (שליש צוואר או חזה טלה ושני שליש בקר)
  • 1/2 כפית בהראט
  • 1 בצל מגורר גס וסחוט
אופן ההכנה
  • 1

    מכינים את המילוי: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל הקצוץ כ-7 דקות על אש בינונית עד להשחמה.


  • 2

    מעבירים את הבצל המטוגן לקערה עם השמן, מוסיפים את יתר חומרי המילוי ומערבבים היטב.


  • 3

    מכינים את הבצק: שמים בקערה כוס קמח, שמרים, סוכר ומים ומערבבים בעזרת היד לבצק דליל מאוד.


  • 4

    מכסים במגבת ומניחים במקום חמים ל-10 דקות, התערובת תבעבע.


  • 5

    מעבירים את תכולת הקערה לקערת מיקסר עם וו לישה, מוסיפים את שאר חומרי הבצק לשים כ-2 דקות עד לקבלת בצק אחיד.


  • 6

    מרכיבים את הספיחה ואופים: מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבניות נייר אפייה.


  • 7

    חוצים את הבצק על משטח מקומח ומרדדים כל חלק לעלה דק בעובי 4 מ"מ.


  • 8

    קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ בעזרת חותכן, מניחים במרכז כל עיגול כף גדושה מהמילוי וצובטים את השוליים ליצירת צורה של מרובע (כמו בתמונה).


  • 9

    משטחים את הבשר כך שהוא ימלא את כל חלל המרובע ומסדרים את כל המאפים בתבנית.


  • 10

    אופים כ 10-15 דקות עד שהמאפים מזהיבים.


1

מכינים את המילוי: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל הקצוץ כ-7 דקות על אש בינונית עד להשחמה.


2

מעבירים את הבצל המטוגן לקערה עם השמן, מוסיפים את יתר חומרי המילוי ומערבבים היטב.


3

מכינים את הבצק: שמים בקערה כוס קמח, שמרים, סוכר ומים ומערבבים בעזרת היד לבצק דליל מאוד.


4

מכסים במגבת ומניחים במקום חמים ל-10 דקות, התערובת תבעבע.


5

מעבירים את תכולת הקערה לקערת מיקסר עם וו לישה, מוסיפים את שאר חומרי הבצק לשים כ-2 דקות עד לקבלת בצק אחיד.


6

מרכיבים את הספיחה ואופים: מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבניות נייר אפייה.


7

חוצים את הבצק על משטח מקומח ומרדדים כל חלק לעלה דק בעובי 4 מ"מ.


8

קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ בעזרת חותכן, מניחים במרכז כל עיגול כף גדושה מהמילוי וצובטים את השוליים ליצירת צורה של מרובע (כמו בתמונה).


9

משטחים את הבשר כך שהוא ימלא את כל חלל המרובע ומסדרים את כל המאפים בתבנית.


10

אופים כ 10-15 דקות עד שהמאפים מזהיבים.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים