לןגן

ספיחה בעלבקיה בצק

מאת: ירדנה ג'אנח, פורסם: 05/06/2016 | 11:18
ספיחה בעלבקיה בצק

תקציר המתכון: למילוי בשר או גבינות

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבצק

למילוי

אופן הכנה

  1. מכינים את המילוי: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל הקצוץ כ-7 דקות על אש בינונית עד להשחמה

  2. מעבירים את הבצל המטוגן לקערה עם השמן, מוסיפים את יתר חומרי המילוי ומערבבים היטב

  3. מכינים את הבצק: שמים בקערה כוס קמח, שמרים, סוכר ומים ומערבבים בעזרת היד לבצק דליל מאוד

  4. מכסים במגבת ומניחים במקום חמים ל-10 דקות, התערובת תבעבע

  5. מעבירים את תכולת הקערה לקערת מיקסר עם וו לישה, מוסיפים את שאר חומרי הבצק לשים כ-2 דקות עד לקבלת בצק אחיד

  6. מרכיבים את הספיחה ואופים: מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבניות נייר אפייה

  7. חוצים את הבצק על משטח מקומח ומרדדים כל חלק לעלה דק בעובי 4 מ"מ

  8. קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ בעזרת חותכן, מניחים במרכז כל עיגול כף גדושה מהמילוי וצובטים את השוליים ליצירת צורה של מרובע (כמו בתמונה)

  9. משטחים את הבשר כך שהוא ימלא את כל חלל המרובע ומסדרים את כל המאפים בתבנית

  10. אופים כ 10-15 דקות עד שהמאפים מזהיבים