אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

2,336
צפיות

שיפטה קציצות בשר עם בורגול

המתכון של
שיפטה קציצות בשר עם בורגול

  • קטגוריהבשר
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • *שיפטה*
  • כוס מדידה חד פעמית חמה
  • כ-30 קציצות
  • 800 גרם בשר טחון
  • 2 כוסות בורגול דק מבורר שטוף וסחוט (לא מושרה)
  • 2 בצלים גדולים קצוצים דק וסחוטים
  • 1 כף תבלין בהרט
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית כורכום
  • מלח
  • לטחון הכל יחד במעבד מזון לעיסה אחידה
  • *למרק*
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 1 קופסאת חומוס גרגירים
  • 4 כפות שמן
  • 8 כוסות מים
  • 4 גבעולי כרפס כולל העלים
  • אפשר גם כוזברה קצוצה
  • 1 כפית כורכום
  • פלפל שחור
  • 1 כף מרק עוף
  • מלח
אופן ההכנה
  • 1

    לטגן את הבצל עם שמן עד לשקיפות .


  • 2

    להוסיף את הכורכום ולחמם מעט .


  • 3

    להכניס את החומוס והמים .


  • 4

    להוסיף את הירק .


  • 5

    לתבל .


  • 6

    לבשל כרבע שעה .


  • 7

    ליצור כדורים ולהוסיף למרק הרותח.


  • 8

    להביא לרתיחה .


  • 9

    להנמיך להבה ולבשל כחצי שעה .


  • 10

    באהבה נועם זיגדון 💞.


1

לטגן את הבצל עם שמן עד לשקיפות .


2

להוסיף את הכורכום ולחמם מעט .


3

להכניס את החומוס והמים .


4

להוסיף את הירק .


5

לתבל .


6

לבשל כרבע שעה .


7

ליצור כדורים ולהוסיף למרק הרותח.


8

להביא לרתיחה .


9

להנמיך להבה ולבשל כחצי שעה .


10

באהבה נועם זיגדון 💞.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים