שיפטה קציצות בשר עם בורגול
מאת: נועם זיגדון, פורסם: 19/09/2021 | 16:56
קטגוריה: בשר,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
*שיפטה*
-
כוס מדידה חד פעמית חמה
-
כ-30 קציצות
-
800 גרם בשר טחון
-
2 כוסות בורגול דק מבורר שטוף וסחוט (לא מושרה)
-
2 בצלים גדולים קצוצים דק וסחוטים
-
1 כף תבלין בהרט
-
¼ כפית פלפל שחור
-
1 כפית כורכום
-
מלח
-
לטחון הכל יחד במעבד מזון לעיסה אחידה
-
*למרק*
-
1 בצל גדול קצוץ דק
-
1 קופסאת חומוס גרגירים
-
4 כפות שמן
-
8 כוסות מים
-
4 גבעולי כרפס כולל העלים
-
אפשר גם כוזברה קצוצה
-
1 כפית כורכום
-
פלפל שחור
-
1 כף מרק עוף
-
מלח
אופן הכנה
-
לטגן את הבצל עם שמן עד לשקיפות
-
להוסיף את הכורכום ולחמם מעט
-
להכניס את החומוס והמים
-
להוסיף את הירק
-
לתבל
-
לבשל כרבע שעה
-
ליצור כדורים ולהוסיף למרק הרותח
-
להביא לרתיחה
-
להנמיך להבה ולבשל כחצי שעה
-
באהבה נועם זיגדון 💞