אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

2,667
צפיות

צלי בקר וירקות בתנור

המתכון של
צלי בקר וירקות בתנור

מתכון של אביבה אבידן מתכנית הבישול ״אמהות מבשלות ביחד״ יום שישי בשעה 15:00 בערוץ 24 פרק ראשון עונה 3

  • קטגוריהבשר
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • נתח בשר מס' 5 רמי לוי
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 3 כפות של רוטב סויה מזרח ומערב
  • 2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
  • 4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
  • 2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות גדולות
  • ראש שום שלם קלוף וחצוי
  • 3 כפות של אבקת מרק בצל
  • 1/2 כוס יין אדום (אפשר יין לקידוש)
  • כפית פלפל שחור תבליני זארובי
  • כפית אבקת שום תבליני זארובי
  • כפות רוטב סויה מזרח ומערב
אופן ההכנה
  • 1

    נחמם שמן בסיר ונכניס את הבצלים החתוכים עד לכדי הזהבה. .


  • 2

    נוסיף את השום, אבקת מרק, אבקת שום ופלפל שחור ונערבב..


  • 3

    נוסיף גם רוטב סויה ויין אדום ונמשיך לערבב עד לרתיחה..


  • 4

    נוסיף את נתח הבשר למרכז הסיר ונסגור אותו משני הצדדים. .


  • 5

    בתבנית נפרוס נייר אלומיניום ומעליו נפרוס 2 ניירות אפייה..


  • 6

    נניח במרכז התבנית את נתח הבשר, מסביבו את הירקות ומעל נשפוך את הרוטב..


  • 7

    נעטוף ונסגור היטב כמו סוכריה. .


  • 8

    להכניס לתנור שחומם מראש ל 250 מעלות למשך חצי שעה..


  • 9

    להנמיך לחום של 150 מעלות למשך 4-5 שעות..


1

נחמם שמן בסיר ונכניס את הבצלים החתוכים עד לכדי הזהבה. .


2

נוסיף את השום, אבקת מרק, אבקת שום ופלפל שחור ונערבב..


3

נוסיף גם רוטב סויה ויין אדום ונמשיך לערבב עד לרתיחה..


4

נוסיף את נתח הבשר למרכז הסיר ונסגור אותו משני הצדדים. .


5

בתבנית נפרוס נייר אלומיניום ומעליו נפרוס 2 ניירות אפייה..


6

נניח במרכז התבנית את נתח הבשר, מסביבו את הירקות ומעל נשפוך את הרוטב..


7

נעטוף ונסגור היטב כמו סוכריה. .


8

להכניס לתנור שחומם מראש ל 250 מעלות למשך חצי שעה..


9

להנמיך לחום של 150 מעלות למשך 4-5 שעות..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים