אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

1,580
צפיות

לשון

המתכון של
לשון

אחד המאכלים האהובים על בני משפחתי כולל הנכדים ובדרך כלל בעלי מכין את הלשונות.

  • קטגוריהבשר
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 2 לשונות קטנות כל אחת במשקל עד מקסימום 1.25 ק"ג
  • 4 גזרים חתוכים לפרוסות
  • 4 בצלים מטוגנים
  • עלי דפנה ופלפל אנגלי
  • מלח, פלפל
  • קופסה פטריות (לא חובה)
אופן ההכנה
  • 1

    בסיר לחץ מטגנים 2 בצלים, כשהם מטוגנים מוסיפים את פרוסות הגזר, עלי דפנה, פלפל אנגלי ואת 2 הלשונות. מבשלים כשעה וחצי עד שעתיים.


  • 2

    מוציאים את הלשונות מהסיר ולאחר שהן התקררו מעט לקלף את הקליפה של הלשון.


  • 3

    פורסים את הלשונות ומכניסים אותן ללילה למקרר. שומרים מעט מהציר, הגזר והבצל .


  • 4

    ביום בו מגישים את הלשונות. מטגנים בסיר סוטאז 2 בצלים עד השחמה (כ-1/2 שעה) מוסיפים את הפטריות כשהן פרוסות לחצאים גדולים וממשיכים לטגן עוד מעט.


  • 5

    מוסיפים לסיר את הלשונות והציר ששמרנו ומבשלים עד שנוצר רוטב חום וסמיך.


1

בסיר לחץ מטגנים 2 בצלים, כשהם מטוגנים מוסיפים את פרוסות הגזר, עלי דפנה, פלפל אנגלי ואת 2 הלשונות. מבשלים כשעה וחצי עד שעתיים.


2

מוציאים את הלשונות מהסיר ולאחר שהן התקררו מעט לקלף את הקליפה של הלשון.


3

פורסים את הלשונות ומכניסים אותן ללילה למקרר. שומרים מעט מהציר, הגזר והבצל .


4

ביום בו מגישים את הלשונות. מטגנים בסיר סוטאז 2 בצלים עד השחמה (כ-1/2 שעה) מוסיפים את הפטריות כשהן פרוסות לחצאים גדולים וממשיכים לטגן עוד מעט.


5

מוסיפים לסיר את הלשונות והציר ששמרנו ומבשלים עד שנוצר רוטב חום וסמיך.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים