לןגן

לשון

מאת: מירי גולני, פורסם: 20/09/2020 | 12:05
לשון

תקציר המתכון: אחד המאכלים האהובים על בני משפחתי כולל הנכדים ובדרך כלל בעלי מכין את הלשונות.

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בסיר לחץ מטגנים 2 בצלים, כשהם מטוגנים מוסיפים את פרוסות הגזר, עלי דפנה, פלפל אנגלי ואת 2 הלשונות. מבשלים כשעה וחצי עד שעתיים

  2. מוציאים את הלשונות מהסיר ולאחר שהן התקררו מעט לקלף את הקליפה של הלשון

  3. פורסים את הלשונות ומכניסים אותן ללילה למקרר. שומרים מעט מהציר, הגזר והבצל

  4. ביום בו מגישים את הלשונות. מטגנים בסיר סוטאז 2 בצלים עד השחמה (כ-1/2 שעה) מוסיפים את הפטריות כשהן פרוסות לחצאים גדולים וממשיכים לטגן עוד מעט

  5. מוסיפים לסיר את הלשונות והציר ששמרנו ומבשלים עד שנוצר רוטב חום וסמיך