- קטגוריהבשר
- כשרותכשר בשרי
- דרגת קושיקל
- כשרות: כשר בשרי
- דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
לתיבול
-
-
2 קופסאות פטריות שימורים (אפשר גם טרי)
-
-
-
-
-
-
-
-
צלי עם פטריות
-
-
קילו נתח שלם צלי כתף מספר 5
-
-
-
מים רותחים עד לכיסוי הבשר
אופן ההכנה
-
1
בסיר גדול מחממים שמן ומטגנים את הבשר מכל הצדדים. מחכים שיתקרר ופורסים לפרוסות בעובי 2 ס״מ.
-
2
מחזירים את הפרוסות לסיר, מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר ומוסיפים את הפלפל האנגלי ואת עלי הדפנה.
-
3
לבשל כ5-7 דקות ולהעביר את הבשר לקערה ואת הנוזלים לקערה אחרת.
-
4
לשטוף את הסיר ולחמם שמן מחדש, לטגן מעט את הבצל ולהוסיף את הפטריות והשום הכתוש.
-
5
להוסיף את הבשר שטיגנו (ללא הנוזלים) ולהוסיף את היין.
-
6
להוסיף 3 כוסות מהנוזלים שהבשר בושל בו ממקודם ולשמור למקרה שנצטרך להוסיף עוד (אפשר להוסיף במקום מים).
-
7
להוסיף תבלינים לפי הטעם ולערבב.
-
8
להביא לרתיחה על אש גבוהה ולאחר מכן להנמיך את הלהבה לעוצמה בינונית ולבשל עם מכסה במשך כשעתיים וחצי.
-
9
לבדוק מידי פעם את הסיר ואם צריך להוסיף ציר/מים.
1
בסיר גדול מחממים שמן ומטגנים את הבשר מכל הצדדים. מחכים שיתקרר ופורסים לפרוסות בעובי 2 ס״מ.
2
מחזירים את הפרוסות לסיר, מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר ומוסיפים את הפלפל האנגלי ואת עלי הדפנה.
3
לבשל כ5-7 דקות ולהעביר את הבשר לקערה ואת הנוזלים לקערה אחרת.
4
לשטוף את הסיר ולחמם שמן מחדש, לטגן מעט את הבצל ולהוסיף את הפטריות והשום הכתוש.
5
להוסיף את הבשר שטיגנו (ללא הנוזלים) ולהוסיף את היין.
6
להוסיף 3 כוסות מהנוזלים שהבשר בושל בו ממקודם ולשמור למקרה שנצטרך להוסיף עוד (אפשר להוסיף במקום מים).
7
להוסיף תבלינים לפי הטעם ולערבב.
8
להביא לרתיחה על אש גבוהה ולאחר מכן להנמיך את הלהבה לעוצמה בינונית ולבשל עם מכסה במשך כשעתיים וחצי.
9
לבדוק מידי פעם את הסיר ואם צריך להוסיף ציר/מים.
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים