לןגן

צלי בשר ופטריות כמו באירועים

מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 20/07/2018 | 04:41
צלי בשר ופטריות כמו באירועים

תקציר המתכון: יצא מושששש

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ראשית נתחיל עם הרתיחה של הבשר ,גוש צלי כתף מספר 5, לסגור בטיגון קל עם מעט שמן מכל הצדדים ולהניח בצד.

  2. להרתיח את הבשר בכ 2 ליטר מים, בצל שלם ,גזר מקולף

  3. פלפל אנגלי,עלי דפנה מעט כורכום ומעט פלפל שחור גרוס, שעתיים רתיחה נסנן את המים במסננת צפופה ונשמור במקרר 2 כוסות מציר הבשר דהיינו מהמים שהרתחנו את הבשר , לצנן את הבשר במקרר לכמה שעות או ללילה ולפרוס פרוסות.

  4. להכנת הרוטב

  5. ===========

  6. נטגן את הבצלים בשמן עד להזהבה ,נוסיף את הרוטב ברבקיו והכורכום ונערבב קלות

  7. נניח את פרוסות הבשר נטגן דקה מכל צד כעת נוסיף את 2 כוסות הציר בשר ( אפשר מים רגילים )

  8. את הכוסברה ,פלפל שחור גרוס,פלפל לבן ,נבשל חצי שעה ואז נוסיף את הפטריות והערמונים.

  9. נבשל לעוד רבע שעה ואז נכין את בלילת האבקת רוטב לצלי !

  10. בקערית קטנה נמזוג כוס מים רותחים ! נוסיף את האבקת רוטב צלי ,אבקת מרק עוף (ניתן לוותר על האבקת מרק עוף ) ודבש

  11. נערבב היטב ,נוסיף לסיר

  12. נבשל לעוד כעשרים דקות וזה מוכן !! בהצלחה אילנית בניזרי ❤ סה"כ 3 כוסות נוזלים .

  13. במידה וחסר מלח תוסיפו מעט ,אבקת ציר בשר ואבקת מרק עוף מלוחים לכן תיזהרו עם המלח !

  14. ** הערות **

  15. את הרוטב ברביקיו ניתן להמיר לרוטב ...סצ'ואן...רוטב טראיקי...רוטב שזיפים .

  16. את השקית אבקת צלי ניתן להמיר לשקית אבקת רוטב פטריות !