אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

14,833
צפיות

צלי בשר אפונה וארטישוק

המתכון של
צלי בשר אפונה וארטישוק

שילוב מנצח

  • קטגוריהבשר
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • טיפול מקדים בבשר מאת אילנית בניזרי
  • גוש צלי כתף מספר 5,
  • לסגור בטיגון קל עם מעט שמן מכל הצדדים ולהניח בצד.
  • להרתיח את הבשר בכ 2 ליטר מים, בצל שלם מקולף
  • פלפל אנגלי,עלי דפנה מעט כורכום ומעט פלפל שחור גרוס, שעתיים רתיחה, לצנן את הבשר במקרר לכמה שעות ולפרוס פרוסות.(לשמור את הציר בקר הנוזלים )
  • 600 גרם צלי בשר מספר 5 פרוס ומורתח מראש
  • חצי שקית אפונה קפואה
  • 5 תחתיות ארטישוק ( קפואות) פרוסות
  • 7 בצלצלי שאלוט פרוסות לרבעים ( ניתן להשתמש בבצל רגיל מי שרוצה )
אופן ההכנה
  • 1

    600 גרם צלי בשר מספר 5 פרוס ומורתח מראש .


  • 2

    חצי שקית אפונה קפואה .


  • 3

    5 תחתיות ארטישוק ( קפואות) פרוסות .


  • 4

    7 בצלצלי שאלוט פרוסות לרבעים ( ניתן להשתמש בבצל רגיל מי שרוצה ).


  • 5

    ברבע כוס שמן נטגן את הבצלצלים עד להזהבה .


  • 6

    נוסיף כפית כורכום נערבב לפתיחת תבלינים .


  • 7

    נוסיף את האפונה והארטישוק .


  • 8

    5 עלי דפנה , 5 פלפל אנגלי ( גרגירים ) חופן כוסברה קצוצה, רבע כפית פלפל לבן , כפית פלפל שחור גרוס, כף אבקת מרק עוף או מלח ו 2 כוסות ציר בקר או מים רותחים.


  • 9

    לערבב ולהוסיף את פרוסות הבשר .


  • 10

    מידי פעם להשקות את פרוסות הבשר עם הרוטב ...לבשל כ 40 דקות להבה נמוכה ...להסיר מכסה לפזר כוסברה טריה עוד 5 דקות בישול ומוכן.


1

600 גרם צלי בשר מספר 5 פרוס ומורתח מראש .


2

חצי שקית אפונה קפואה .


3

5 תחתיות ארטישוק ( קפואות) פרוסות .


4

7 בצלצלי שאלוט פרוסות לרבעים ( ניתן להשתמש בבצל רגיל מי שרוצה ).


5

ברבע כוס שמן נטגן את הבצלצלים עד להזהבה .


6

נוסיף כפית כורכום נערבב לפתיחת תבלינים .


7

נוסיף את האפונה והארטישוק .


8

5 עלי דפנה , 5 פלפל אנגלי ( גרגירים ) חופן כוסברה קצוצה, רבע כפית פלפל לבן , כפית פלפל שחור גרוס, כף אבקת מרק עוף או מלח ו 2 כוסות ציר בקר או מים רותחים.


9

לערבב ולהוסיף את פרוסות הבשר .


10

מידי פעם להשקות את פרוסות הבשר עם הרוטב ...לבשל כ 40 דקות להבה נמוכה ...להסיר מכסה לפזר כוסברה טריה עוד 5 דקות בישול ומוכן.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים