אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

2,675
צפיות

מנטו בצורת פרח ״גול חנום״

המתכון של
מנטו בצורת פרח ״גול חנום״

  • קטגוריהבשר
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • לבצק
  • 1 ק״ג קמח מנופה
  • 2 ביצים M
  • כף מלח
  • 3 כפות שמן
  • 450 מי״ל מים
  • למילוי
  • 1 ק״ג בשר טחון עם מעט שומן כבש
  • 3-4 תפוח״א חתוכים למקלונים דקים
  • 5-6 בצלים פרוסים
  • מלח, כמון, פ. שחור
  • לרוטב
  • 1 בצל גדול פרוס
  • 4-5 כפות שמן
  • 3 עגבניות גדולות קלופות וחתוכות לקוביות
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 2-3 שיניי שום כתושים
  • מלח, פ. שחור, (צ׳ילי גרוס לחובבי חריף)
אופן ההכנה
  • 1

    בקערה לנפות את הקמח, לעשות גומה ולשים את שאר המצרכים, ללוש לבצק טיפה נוקשה, לשים למנוחה של 40 דק׳ מכוסה בניילון..


  • 2

    את מרכיבי המילית לחתוך ולתבל. (אם הבשר לא שומני ניתן להוסיף מספר כפות שמן)..


  • 3

    לאחר 40 דק׳ ללוש את הבצק ולחלק ל 8 עיגולים..


  • 4

    לרדד במכונת בצק על מס׳ 2,4,6 מדי פעם לקמח שלא ידבק..


  • 5

    את רצועת הבצק לחלק ל-3 חלקים לשים מהמילוי לאורך הרצוע וליסגור ולגלגל לפרח (שבלול)..


  • 6

    את ״הפרחים״ יש להניח על מגש משומן מחורר המיועד לאידוי.


  • 7

    בסיר אידוי ממלאים מים עם כף מלח מביאים לרתיחה, ועליה מניחים את המגשים המוכנים, מבשלים על להבה גבוהה למשך 40-45 דק׳..


  • 8

    לטגן את הבצל עד להזהבה ולהוסיף את העגבניות ולתבל את השום והכוסברה להוסיף בסוף. .


1

בקערה לנפות את הקמח, לעשות גומה ולשים את שאר המצרכים, ללוש לבצק טיפה נוקשה, לשים למנוחה של 40 דק׳ מכוסה בניילון..


2

את מרכיבי המילית לחתוך ולתבל. (אם הבשר לא שומני ניתן להוסיף מספר כפות שמן)..


3

לאחר 40 דק׳ ללוש את הבצק ולחלק ל 8 עיגולים..


4

לרדד במכונת בצק על מס׳ 2,4,6 מדי פעם לקמח שלא ידבק..


5

את רצועת הבצק לחלק ל-3 חלקים לשים מהמילוי לאורך הרצוע וליסגור ולגלגל לפרח (שבלול)..


6

את ״הפרחים״ יש להניח על מגש משומן מחורר המיועד לאידוי.


7

בסיר אידוי ממלאים מים עם כף מלח מביאים לרתיחה, ועליה מניחים את המגשים המוכנים, מבשלים על להבה גבוהה למשך 40-45 דק׳..


8

לטגן את הבצל עד להזהבה ולהוסיף את העגבניות ולתבל את השום והכוסברה להוסיף בסוף. .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים