לןגן

מנטו בצורת פרח ״גול חנום״

מאת: נדיה אביזוב גדלוב, פורסם: 12/03/2018 | 09:53
מנטו בצורת פרח ״גול חנום״

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לבצק

למילוי

לרוטב

אופן הכנה

  1. בקערה לנפות את הקמח, לעשות גומה ולשים את שאר המצרכים, ללוש לבצק טיפה נוקשה, לשים למנוחה של 40 דק׳ מכוסה בניילון.

  2. את מרכיבי המילית לחתוך ולתבל. (אם הבשר לא שומני ניתן להוסיף מספר כפות שמן).

  3. לאחר 40 דק׳ ללוש את הבצק ולחלק ל 8 עיגולים.

  4. לרדד במכונת בצק על מס׳ 2,4,6 מדי פעם לקמח שלא ידבק.

  5. את רצועת הבצק לחלק ל-3 חלקים לשים מהמילוי לאורך הרצוע וליסגור ולגלגל לפרח (שבלול).

  6. את ״הפרחים״ יש להניח על מגש משומן מחורר המיועד לאידוי

  7. בסיר אידוי ממלאים מים עם כף מלח מביאים לרתיחה, ועליה מניחים את המגשים המוכנים, מבשלים על להבה גבוהה למשך 40-45 דק׳.

  8. לטגן את הבצל עד להזהבה ולהוסיף את העגבניות ולתבל את השום והכוסברה להוסיף בסוף.