אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

50,764
צפיות

צלי בשר עם פטריות וערמונים

המתכון של
צלי בשר עם פטריות וערמונים

מנה מנצחת בכל חג

  • קטגוריהבשר
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • נתח בשר מס'5 צלי כתף מוכשר
  • קופסת פטריות שמפניון שלמות או סלסלה טריות
  • שקית ערמונים בוואקום
  • שקית אבקת רוטב צלי
  • קוביית תיבול של קנור בטעם צלי
  • בצל חתוך לרצועות
אופן ההכנה
  • 1

    מרתיחים את הבשר בשלמותו בסיר לחץ עם עלי גפנה ופלפל אנגלי כחצי שעה מזמן הרתיחה.


  • 2

    או בסיר רגיל כשעה וחצי..


  • 3

    מצננים את הבשר במקרר.


  • 4

    רצוי להכין את השלב הזה יום לפני ואז לפרוס את הבשר לפרוסות כשהוא קר..


  • 5

    בסיר שטוח לטגן את הבצל עד להזהבה,לסדר את פרוסות הבשר בסיר.


  • 6

    למהול את האבקת רוטב צלי בכוס מים מהברז ולהמיס יחד את הקובייה לשפוך מעל הבשר,לתבל במלח,חצי כף פלפל שחור,חצי כפית כורכום,כפית פפריקה מתוקה,ומעט גרגירי פלפל שחור שלמים.


  • 7

    הרוטב אמור לכסות במעט את הבשר אם חסר להוסיף מעט מים..


  • 8

    להוסיף את הפטריות והערמונים ולבשל על להבה נמוכה כשעה או עד שהבשר ממש רך.


  • 9

    לפני ההגשה לפזר כוסברה ואגוזי מלך.בהצלחה חופית אלמקייס.


1

מרתיחים את הבשר בשלמותו בסיר לחץ עם עלי גפנה ופלפל אנגלי כחצי שעה מזמן הרתיחה.


2

או בסיר רגיל כשעה וחצי..


3

מצננים את הבשר במקרר.


4

רצוי להכין את השלב הזה יום לפני ואז לפרוס את הבשר לפרוסות כשהוא קר..


5

בסיר שטוח לטגן את הבצל עד להזהבה,לסדר את פרוסות הבשר בסיר.


6

למהול את האבקת רוטב צלי בכוס מים מהברז ולהמיס יחד את הקובייה לשפוך מעל הבשר,לתבל במלח,חצי כף פלפל שחור,חצי כפית כורכום,כפית פפריקה מתוקה,ומעט גרגירי פלפל שחור שלמים.


7

הרוטב אמור לכסות במעט את הבשר אם חסר להוסיף מעט מים..


8

להוסיף את הפטריות והערמונים ולבשל על להבה נמוכה כשעה או עד שהבשר ממש רך.


9

לפני ההגשה לפזר כוסברה ואגוזי מלך.בהצלחה חופית אלמקייס.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים