קינוח בכוס מדהים לראש השנה שכבת עוגת דבש , תפוחים , עוד שכבת עוגת דבש וקצפת עם דבש
אופן הכנה: להקציף חלבונים עם כוס סוכר , את החלמונים להקציף לבד , להוסיף לחלמונים דבש , את התה הכהה , ושמן , לטרוף הכל יחד , להוסיף קינמון , ציפורין ( מעט מאוד שלא יהיה טעם של רופא שיניים בעוגה )
קמח , אבקת אפייה , סודה לשתייה, לטרוף היטב, עכשיו להוסיף מעט מקציפת החלבונים לקערת החלמונים , לטרוף היטב ולהוסיף את שאר החלבונים , לאחד הכל , לשמן תבנית לצקת את הבלילה , להכניס לתנור ב 170 מעלות 50 דקות עד שעה . (לאפות את העוגה בתבנית מלבנית חד פעמי )
במחבת לשים מחמאה , את התפוחים ואת כל שאר המצרכים לבשל כ 8 דקות , לקרר היטב .
להקציף קצפת צמחית פרווה 250 מ"ל השף הלבן עם 1 כף סוכר ו 3 כפות פודניג וניל.
לקישוט
אגוזי ברס
דבש
קינמון
לשכבת תפוחים
10 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות
20 גרם מחמאה
1 כפית קינמון
1/2 כוס סוכר
1/2 חבילת פודניג וניל אסם
מצרכים לעוגת דבש
מתכון לעוגת דבש רכה
לתבנית פלא
6 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס מים חמים עם 2 תמציות תה ( להשאיר את התמציות שיהיה כהה)
3/4 כוס שמן...
1 כוס דבש( לשמן את הכוס ואז למדוד בה את הדבש כך לא נותר בכוס דבש לא מנוצל)
2 כוסות ועוד 3 כפות של קמח
1 אבקת אפיה
1 כף של סודה לשתיה
1 כפית קינמון
ומעט ציפורין טחון
אופן ההכנה
1
הרכבת המנה:.
2
עם כוס של קינוח לקרוץ מהעוגה ולחלק כל חלק כזה לשניים ברוחב , את החלק הראשון לדחוף לתחתית הכוס , לשים מהמלית תפוחים ואז לדחוף את החלק השני של העוגת דבש..
3
לזלף מעל קצפת ,לקשט באגוזי ברס ודבש , ולפזר מעט קינמון ..
1
הרכבת המנה:.
2
עם כוס של קינוח לקרוץ מהעוגה ולחלק כל חלק כזה לשניים ברוחב , את החלק הראשון לדחוף לתחתית הכוס , לשים מהמלית תפוחים ואז לדחוף את החלק השני של העוגת דבש..
3
לזלף מעל קצפת ,לקשט באגוזי ברס ודבש , ולפזר מעט קינמון ..