אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 100 גרם סוכר
  • 2 ביצים
  • 3 כוסות מים פושרים
  • כף וחצי מלח
  • 100 גרם מחמאה או חצי כוס שמן
  • שומשום לפיזור
אופן ההכנה
  • 1

    מניחים בקערת המיקסר את הקמח עם הסוכר, מוסיפים את המלח והביצים.


  • 2

    בקערה קטנה ממיסים את השמרים במים ומוסיפים לקערת המיקסר תוך כדי לישה.


  • 3

    מוסיפים את המחמאה (חתוכה לקוביות) או את השמן וממשיכים ללוש כעשר דקות (ליצירת גלוטן).


  • 4

    להתפיח עד להכפלת הנפח (לפחות 45 דקות), מוציאים אוויר ולהשאיר לנוח לחצי שעה נוספת.


  • 5

    לחלק את הבצק לשלושה חלקים שווים.


  • 6

    חותכים כל יחידת בצק לחלקים נוספים לפי מספר הצמות שרוצים.


1

מניחים בקערת המיקסר את הקמח עם הסוכר, מוסיפים את המלח והביצים.


2

בקערה קטנה ממיסים את השמרים במים ומוסיפים לקערת המיקסר תוך כדי לישה.


3

מוסיפים את המחמאה (חתוכה לקוביות) או את השמן וממשיכים ללוש כעשר דקות (ליצירת גלוטן).


4

להתפיח עד להכפלת הנפח (לפחות 45 דקות), מוציאים אוויר ולהשאיר לנוח לחצי שעה נוספת.


5

לחלק את הבצק לשלושה חלקים שווים.


6

חותכים כל יחידת בצק לחלקים נוספים לפי מספר הצמות שרוצים.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים