לןגן

חלה לשבת

מאת: ירדנה ג'אנח, פורסם: 21/08/2016 | 11:10
חלה לשבת

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מניחים בקערת המיקסר את הקמח עם הסוכר, מוסיפים את המלח והביצים

  2. בקערה קטנה ממיסים את השמרים במים ומוסיפים לקערת המיקסר תוך כדי לישה

  3. מוסיפים את המחמאה (חתוכה לקוביות) או את השמן וממשיכים ללוש כעשר דקות (ליצירת גלוטן)

  4. להתפיח עד להכפלת הנפח (לפחות 45 דקות), מוציאים אוויר ולהשאיר לנוח לחצי שעה נוספת

  5. לחלק את הבצק לשלושה חלקים שווים

  6. חותכים כל יחידת בצק לחלקים נוספים לפי מספר הצמות שרוצים