אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

3,087
צפיות

חלות לשבת

המתכון של
חלות     לשבת

חלות לשבת בצק נהדר כייפי לעבוד איתו

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • חלה לשבת
  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 ביצים
  • 2 כוסות פחות 2 כפות מים
  • להברשת הבצק
  • 1 ביצה
  • 1 כף מים
אופן ההכנה
  • 1

    בקערת מיקסר מוסיפים קמח. ולאחר מוסיפים את כל מרכבי הבצק..


  • 2

    לשים 5-7 דקות. עד לקבלת בצק חלק. וגמיש. ומניחים לבצק לנוח כ-5 דקות. ושוב לשים עוד דקה..


  • 3

    המנוחה מסייעת לבצק להיות יותר גמיש .והחלות יהיו יותר אווריריות.


  • 4

    מכסים ומניחים במקום חם..


  • 5

    מתפיחים 60 -45 דקות של תפיחה וחצי. מכסים בשקית (לא נילון ניצמד).


  • 6

    מחלקים הבצק. ל-2. מחלקים כל מחצית ל-2. ולאחר מחלקים ל-1/4. מתקבלים 8 גושי בצק..


  • 7

    מקמחים קלות משטח עבודה.מרדדים כל חלק. מחלקי הבצק. למלבן ארוך..


  • 8

    מגלגלים וקולעים צמות ומניחים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה..


  • 9

    מברישים את החלות בביצה טרופה. מכסים בנילון ומתפיחים עד להכפלת הנפח..


  • 10

    לחמם תנור 220 מעלות.


  • 11

    בתחתית התנור שמים כלי מים ליצירת אדים. האדים יעזרו לתפיחת החלות..


1

בקערת מיקסר מוסיפים קמח. ולאחר מוסיפים את כל מרכבי הבצק..


2

לשים 5-7 דקות. עד לקבלת בצק חלק. וגמיש. ומניחים לבצק לנוח כ-5 דקות. ושוב לשים עוד דקה..


3

המנוחה מסייעת לבצק להיות יותר גמיש .והחלות יהיו יותר אווריריות.


4

מכסים ומניחים במקום חם..


5

מתפיחים 60 -45 דקות של תפיחה וחצי. מכסים בשקית (לא נילון ניצמד).


6

מחלקים הבצק. ל-2. מחלקים כל מחצית ל-2. ולאחר מחלקים ל-1/4. מתקבלים 8 גושי בצק..


7

מקמחים קלות משטח עבודה.מרדדים כל חלק. מחלקי הבצק. למלבן ארוך..


8

מגלגלים וקולעים צמות ומניחים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה..


9

מברישים את החלות בביצה טרופה. מכסים בנילון ומתפיחים עד להכפלת הנפח..


10

לחמם תנור 220 מעלות.


11

בתחתית התנור שמים כלי מים ליצירת אדים. האדים יעזרו לתפיחת החלות..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים