אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 2 ביצים XL
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 200 גרם קמח תפוחי אדמה
  • 1/2 כוס מים
אופן ההכנה
  • 1

    מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.


  • 2

    ממשיכים להקציף במהירות גבוהה ומזלפים פנימה את השמן בכמויות קטנות כדי לא להוריד את נפח הביצים.


  • 3

    מוסיפים את המלח, מורידים את מהירות המיקסר לנמוך, מנפים את הקמח, מוסיפים את אבקת האפיה והסודה לשתיה ומערבבים.


  • 4

    מוסיפים 1/3 מהקמח לקציפת הביצים ומוסיפים 1/3 מכמות המים, חוזירם על הפעולה הזו פעמיים נוספות עד שסיימנו להוסיף את הקמח והמים.


  • 5

    משמנים תבניות מלבניות חד פעמיות גודל 6/10 ומחלקים את התערובת ביניהן (יוצא 8 תבניות, הלחמניות נכנסות ויוצאות מהתנור בדיוק באותו הגובה, הן לא תופחות ולכן יש לשים תערובת בגובה הרצוי).


  • 6

    אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 25 דקות.


1

מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.


2

ממשיכים להקציף במהירות גבוהה ומזלפים פנימה את השמן בכמויות קטנות כדי לא להוריד את נפח הביצים.


3

מוסיפים את המלח, מורידים את מהירות המיקסר לנמוך, מנפים את הקמח, מוסיפים את אבקת האפיה והסודה לשתיה ומערבבים.


4

מוסיפים 1/3 מהקמח לקציפת הביצים ומוסיפים 1/3 מכמות המים, חוזירם על הפעולה הזו פעמיים נוספות עד שסיימנו להוסיף את הקמח והמים.


5

משמנים תבניות מלבניות חד פעמיות גודל 6/10 ומחלקים את התערובת ביניהן (יוצא 8 תבניות, הלחמניות נכנסות ויוצאות מהתנור בדיוק באותו הגובה, הן לא תופחות ולכן יש לשים תערובת בגובה הרצוי).


6

אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 25 דקות.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים