אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

12,221
צפיות

חלות השבת שלי...

המתכון של
חלות השבת שלי...

חלותת רכותתת מאודד ואווריריותת משגעתת!!!

  • קטגוריהלחמים
  • מספר מנות10 מנות
  • זמן הכנה110 דקות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • קטגוריה: לחמים
  • זמן הכנה: 110 דקות
  • כשרות: כשר פרווה
  • מספר מנות: 10 מנות
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 1 חבילה קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר
  • 2 יחידות ביצים
  • 1 כף מלח
  • חצי כוס שמן
  • 2 כוסות מיים פושרים
אופן ההכנה
  • 1

    לשים קמח את השמרים והסוכר לערבב ואז את המלח לערבב... להוסיף את השמן ...לערבב לשים ביצים.. לערבב .. להוסיף מים בהדרגה...!!! אם לבצק חסר עוד מעט מיים אז להוסיף ולא בבת אחת.. וללוש לבצק נוח נעים ולא דביק ... זמן הלישה לבצק 10 דקק!!!לשמן מעט את הקערה והבצק... לתת לבצק לתפוח כשעה .. אחרי שהבצק תפח ..להוריד אויר ..לעצב צורה ( אני לקחתי שתי חתיכות (לא גדולות מאוד) מהבצק רידדתי מעט סגרתי כמו שקית והתקבל עיגול יפהה הנחתי בתבנית כשהצד עם התפר למטה וסימנתי בעזרת סכין חדה קווים .. ללחמניות לרדד לעלה ולגלגל לרולדה ואת הצד של התפר להניח למטה.. לסדר בתבנית מרופדת במרווחים... להתפיח עד 30 דק' ... מספיק בחום הזהה...(ההתפחה הכי חשובה לפני הכניסה לתנור על מנת שלא ייוצרו קרעים באפייה) למרוח ביצה הפעם לא שמתי כפית מיים ( שומשום פרג / שיבולת שועל לפי הטעם אפשר גם בלי ...) 180 מעלות..מגש אמצעי בתנור...(עד שנעשה צבע שזוף יפה) בערך 25 דק' כדי לקבל לחםם רךך איך שיוצא מהתנור להניח עם המגש על הריצפה ולכסות במגבת  בהצלחההה... עדה ... המתכון בכוס חד פעמי שתייה קרה !!!! יוצאות שתי חלות ועוד כמה לחמניות תשתפו אותי איך יצא !!.


1

לשים קמח את השמרים והסוכר לערבב ואז את המלח לערבב... להוסיף את השמן ...לערבב לשים ביצים.. לערבב .. להוסיף מים בהדרגה...!!! אם לבצק חסר עוד מעט מיים אז להוסיף ולא בבת אחת.. וללוש לבצק נוח נעים ולא דביק ... זמן הלישה לבצק 10 דקק!!!לשמן מעט את הקערה והבצק... לתת לבצק לתפוח כשעה .. אחרי שהבצק תפח ..להוריד אויר ..לעצב צורה ( אני לקחתי שתי חתיכות (לא גדולות מאוד) מהבצק רידדתי מעט סגרתי כמו שקית והתקבל עיגול יפהה הנחתי בתבנית כשהצד עם התפר למטה וסימנתי בעזרת סכין חדה קווים .. ללחמניות לרדד לעלה ולגלגל לרולדה ואת הצד של התפר להניח למטה.. לסדר בתבנית מרופדת במרווחים... להתפיח עד 30 דק' ... מספיק בחום הזהה...(ההתפחה הכי חשובה לפני הכניסה לתנור על מנת שלא ייוצרו קרעים באפייה) למרוח ביצה הפעם לא שמתי כפית מיים ( שומשום פרג / שיבולת שועל לפי הטעם אפשר גם בלי ...) 180 מעלות..מגש אמצעי בתנור...(עד שנעשה צבע שזוף יפה) בערך 25 דק' כדי לקבל לחםם רךך איך שיוצא מהתנור להניח עם המגש על הריצפה ולכסות במגבת  בהצלחההה... עדה ... המתכון בכוס חד פעמי שתייה קרה !!!! יוצאות שתי חלות ועוד כמה לחמניות תשתפו אותי איך יצא !!.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים