לןגן

חלות השבת שלי...

מאת: עדה כהן, פורסם: 10/09/2015 | 23:25
חלות השבת שלי...

תקציר המתכון: חלותת רכותתת מאודד ואווריריותת משגעתת!!!

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 10, זמן הכנה: 110 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לשים קמח את השמרים והסוכר לערבב ואז את המלח לערבב... להוסיף את השמן ...לערבב לשים ביצים.. לערבב .. להוסיף מים בהדרגה...!!! אם לבצק חסר עוד מעט מיים אז להוסיף ולא בבת אחת.. וללוש לבצק נוח נעים ולא דביק ... זמן הלישה לבצק 10 דקק!!!לשמן מעט את הקערה והבצק... לתת לבצק לתפוח כשעה .. אחרי שהבצק תפח ..להוריד אויר ..לעצב צורה ( אני לקחתי שתי חתיכות (לא גדולות מאוד) מהבצק רידדתי מעט סגרתי כמו שקית והתקבל עיגול יפהה הנחתי בתבנית כשהצד עם התפר למטה וסימנתי בעזרת סכין חדה קווים .. ללחמניות לרדד לעלה ולגלגל לרולדה ואת הצד של התפר להניח למטה.. לסדר בתבנית מרופדת במרווחים... להתפיח עד 30 דק' ... מספיק בחום הזהה...(ההתפחה הכי חשובה לפני הכניסה לתנור על מנת שלא ייוצרו קרעים באפייה) למרוח ביצה הפעם לא שמתי כפית מיים ( שומשום פרג / שיבולת שועל לפי הטעם אפשר גם בלי ...) 180 מעלות..מגש אמצעי בתנור...(עד שנעשה צבע שזוף יפה) בערך 25 דק' כדי לקבל לחםם רךך איך שיוצא מהתנור להניח עם המגש על הריצפה ולכסות במגבת  בהצלחההה... עדה ... המתכון בכוס חד פעמי שתייה קרה !!!! יוצאות שתי חלות ועוד כמה לחמניות תשתפו אותי איך יצא !!