אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

64
צפיות

חלות מתוקות סמדר יפרח

המתכון של
חלות מתוקות סמדר יפרח

חלות מתוקות סמדר יפרח חלות מתוקות פריכות וממכרות

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • מצרכים לחלה אחת ( ל-2 חלות הכפילו את המצרכים)
  • 500 גרם קמח מנופה,
  • 1 כף שמרים,
  • 4 כפות שמן זית,
  • 1 ביצה,
  • 1 כפית מלח,
  • 1 כפית אבקת אפיה,
  • 4 כפות דבש או 4 כפות סוכר,
  • 1 כוס מים,
  • שומשום לקישוט,
  • 1 ביצה לציפוי.
אופן ההכנה
  • 1

    אופן ההכנה: להוסיף לקערת הקמח את כל המצרכים מלבד השומשום וביצה לציפוי, וללוש לבצק, הבצק מעט דביק ולכן להניח את הבצק בצד לשעה, להוריד את הנפח, וללוש מעט, אין צורך לעבד את הבצק, לכסות במגבת ולהניח בצד לתפיחה של שעה וחצי, לפזר מעט קמח על משטח העבודה וולהניח את הבצק וללוש מעט, לחלק את הבצק לשניים וחלק אחד להניח בצד, (אפשר להכין חלה גדולה ולקלוע צמה) מכל חלק של בצק לחלק ל-6 חלקים שווים, מכל חלק ליצור כדור ולהניח בתבנית עגולה משומנת, לשים כדור אחד במרכז ו-5 כדורים מסביב לא צמודים אחד לשני, לכסות במגבת ולהניח בצד לחצי שעה לתפיחה, לצפות בביצה טרופה ולפזר שומשום, להכניס לתנור שחומם מראש ב-180 מעלות ולאפות כ-30 דקות עד לצבכ זהוב כהה, להוציא את החלות מהתנור ולהניח על רשת ולכסות במגבת, כדי שישארו רכות. ובתיאבון, למתכונים נוספים חפשו ביוטיוב סמדר יפרח, תודה רבה!.


1

אופן ההכנה: להוסיף לקערת הקמח את כל המצרכים מלבד השומשום וביצה לציפוי, וללוש לבצק, הבצק מעט דביק ולכן להניח את הבצק בצד לשעה, להוריד את הנפח, וללוש מעט, אין צורך לעבד את הבצק, לכסות במגבת ולהניח בצד לתפיחה של שעה וחצי, לפזר מעט קמח על משטח העבודה וולהניח את הבצק וללוש מעט, לחלק את הבצק לשניים וחלק אחד להניח בצד, (אפשר להכין חלה גדולה ולקלוע צמה) מכל חלק של בצק לחלק ל-6 חלקים שווים, מכל חלק ליצור כדור ולהניח בתבנית עגולה משומנת, לשים כדור אחד במרכז ו-5 כדורים מסביב לא צמודים אחד לשני, לכסות במגבת ולהניח בצד לחצי שעה לתפיחה, לצפות בביצה טרופה ולפזר שומשום, להכניס לתנור שחומם מראש ב-180 מעלות ולאפות כ-30 דקות עד לצבכ זהוב כהה, להוציא את החלות מהתנור ולהניח על רשת ולכסות במגבת, כדי שישארו רכות. ובתיאבון, למתכונים נוספים חפשו ביוטיוב סמדר יפרח, תודה רבה!.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים