תקציר המתכון: חלות מתוקות סמדר יפרח חלות מתוקות פריכות וממכרות
קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד
אופן ההכנה: להוסיף לקערת הקמח את כל המצרכים מלבד השומשום וביצה לציפוי, וללוש לבצק, הבצק מעט דביק ולכן להניח את הבצק בצד לשעה, להוריד את הנפח, וללוש מעט, אין צורך לעבד את הבצק, לכסות במגבת ולהניח בצד לתפיחה של שעה וחצי, לפזר מעט קמח על משטח העבודה וולהניח את הבצק וללוש מעט, לחלק את הבצק לשניים וחלק אחד להניח בצד, (אפשר להכין חלה גדולה ולקלוע צמה) מכל חלק של בצק לחלק ל-6 חלקים שווים, מכל חלק ליצור כדור ולהניח בתבנית עגולה משומנת, לשים כדור אחד במרכז ו-5 כדורים מסביב לא צמודים אחד לשני, לכסות במגבת ולהניח בצד לחצי שעה לתפיחה, לצפות בביצה טרופה ולפזר שומשום, להכניס לתנור שחומם מראש ב-180 מעלות ולאפות כ-30 דקות עד לצבכ זהוב כהה, להוציא את החלות מהתנור ולהניח על רשת ולכסות במגבת, כדי שישארו רכות. ובתיאבון, למתכונים נוספים חפשו ביוטיוב סמדר יפרח, תודה רבה!