אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

92
צפיות

הפרשת חלה 🙌🏼

המתכון של
הפרשת חלה 🙌🏼

אין כמו לעשות הפרשת חלה לפני שבת, אז הכנתי חלות ולחמניות אווריריות וטעימות בטירוף

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 2 קילו קמח
  • 5.5 כפות שמרים יבשים
  • כוס שמן
  • 7 כפות סוכר
  • 2 כפות מלח
  • 5-6 כוסות מים
אופן ההכנה
  • 1

    לקערה מנפים 2 קילו קמח, ומוסיפים : 5.5 כפות שמרים, 7 כפות סוכר ומים- להוסיף את המים בהדרגה ואם צריך מוסיפים קצת יותר. מתחילים ללוש מעט ואז מוסיפים 2 כפות מלח, לשים בערך 10-12 דקות ושמים להתפחה של שעה וחצי- שעתיים ..


  • 2

    כשהבצק תופח מפרישים חתיכה קטנה מהחלה, מברכים ומבקשים ברכות 🙌🏼.


  • 3

    לאחר מכן חוצים את הבצק לחצי ויוצרים עיגולים- שמים אותם למנוחה של 5 דקות.


  • 4

    כל חלה רצועה בחלה היא 140 גרם, יוצרים חלות ..


  • 5

    מתפיחים פעם נוספת לארבעים דקות עד שעה (לא להתפיח יותר מזה),ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות טורבו, בערך רבע שעה/ עשרים דקות ..


  • 6

    ישר כשמוציאים מהתנור לכסות עם מגבת לכמה דקות זה נותן קריספיות לחלות ..


  • 7

    אני הכנתי 2 חלות ו-12 לחמניות בית ספר .


  • 8

    בתאבון 🎀.


  • 9

    עם ישראל חי ✡️.


1

לקערה מנפים 2 קילו קמח, ומוסיפים : 5.5 כפות שמרים, 7 כפות סוכר ומים- להוסיף את המים בהדרגה ואם צריך מוסיפים קצת יותר. מתחילים ללוש מעט ואז מוסיפים 2 כפות מלח, לשים בערך 10-12 דקות ושמים להתפחה של שעה וחצי- שעתיים ..


2

כשהבצק תופח מפרישים חתיכה קטנה מהחלה, מברכים ומבקשים ברכות 🙌🏼.


3

לאחר מכן חוצים את הבצק לחצי ויוצרים עיגולים- שמים אותם למנוחה של 5 דקות.


4

כל חלה רצועה בחלה היא 140 גרם, יוצרים חלות ..


5

מתפיחים פעם נוספת לארבעים דקות עד שעה (לא להתפיח יותר מזה),ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות טורבו, בערך רבע שעה/ עשרים דקות ..


6

ישר כשמוציאים מהתנור לכסות עם מגבת לכמה דקות זה נותן קריספיות לחלות ..


7

אני הכנתי 2 חלות ו-12 לחמניות בית ספר .


8

בתאבון 🎀.


9

עם ישראל חי ✡️.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים