לןגן

הפרשת חלה 🙌🏼

מאת: דניאל טרמפורוש כהן, פורסם: 20/12/2023 | 08:21
הפרשת חלה 🙌🏼

תקציר המתכון: אין כמו לעשות הפרשת חלה לפני שבת, אז הכנתי חלות ולחמניות אווריריות וטעימות בטירוף

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לקערה מנפים 2 קילו קמח, ומוסיפים : 5.5 כפות שמרים, 7 כפות סוכר ומים- להוסיף את המים בהדרגה ואם צריך מוסיפים קצת יותר. מתחילים ללוש מעט ואז מוסיפים 2 כפות מלח, לשים בערך 10-12 דקות ושמים להתפחה של שעה וחצי- שעתיים .

  2. כשהבצק תופח מפרישים חתיכה קטנה מהחלה, מברכים ומבקשים ברכות 🙌🏼

  3. לאחר מכן חוצים את הבצק לחצי ויוצרים עיגולים- שמים אותם למנוחה של 5 דקות

  4. כל חלה רצועה בחלה היא 140 גרם, יוצרים חלות .

  5. מתפיחים פעם נוספת לארבעים דקות עד שעה (לא להתפיח יותר מזה),ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות טורבו, בערך רבע שעה/ עשרים דקות .

  6. ישר כשמוציאים מהתנור לכסות עם מגבת לכמה דקות זה נותן קריספיות לחלות .

  7. אני הכנתי 2 חלות ו-12 לחמניות בית ספר

  8. בתאבון 🎀

  9. עם ישראל חי ✡️