אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

104
צפיות

חלת מפתח להצלחה ולפרנסה טובה

המתכון של
חלת מפתח להצלחה ולפרנסה טובה

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 1/4 כוס שמן
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • כף מלח
  • בערך 2 כוסות מים פושרים
  • ביצה טרופה להברשה
אופן ההכנה
  • 1

    בקערת מיקסר שמים מים פושרים, שמרים יבשים וסוכר מערבבים היטב ולתת לעלות במשך 5-15 דקות..


  • 2

    לאחר מכן מערבבים את המלח עם הקמח ומוסיפים לבלילת השמרים..


  • 3

    לשים את הבצק עד שהבצק מתאחד ונהיה הנוח לעיבוד עם הבצק מעט יבש מוסיפים מעט מים ואם מעט רטוב מוסיפים מעט קמח..


  • 4

    לאחר איחוד החומרים מוסיפים את השמן ולשים מעט ביד עד שהשמן נטמע בתוך הבצק..


  • 5

    מניחים לתפיחה למשך שעה בערך..


  • 6

    לאחר שעה מוציאים את האויר לשים מעט ומניחים לתפיחה בערך חצי שעה..


  • 7

    כעת מכינים את החת מפתח..


  • 8

    מכינים חלה ארוכה מ-4 רצועות שמים בתבנית מרופדת בנייר אפיה..


  • 9

    מכינים 2 רצועות ומגלגלים סוגרים לצורת עיגול ומניחים באמצע הצמה..


  • 10

    מכינים עוד עיגול ושמים באמצע הצמה..


  • 11

    מכינים צמה ארוכה מ-3 רצועות ומחלקים ל-3 חלקים ושמים בסוף הצמה..


  • 12

    מניחים לתפיחה למשך חצי שעה..


  • 13

    מורחים בביצה טרופה ומפזרים..


  • 14

    אופים בתנור שחומם מראש ב-200 מעלות ואופים בערך חצי שעה או עד שהחלה מקבלת צבע זהוב חום..


  • 15

    בהצלחה ופרנסה טובה לכולם..


1

בקערת מיקסר שמים מים פושרים, שמרים יבשים וסוכר מערבבים היטב ולתת לעלות במשך 5-15 דקות..


2

לאחר מכן מערבבים את המלח עם הקמח ומוסיפים לבלילת השמרים..


3

לשים את הבצק עד שהבצק מתאחד ונהיה הנוח לעיבוד עם הבצק מעט יבש מוסיפים מעט מים ואם מעט רטוב מוסיפים מעט קמח..


4

לאחר איחוד החומרים מוסיפים את השמן ולשים מעט ביד עד שהשמן נטמע בתוך הבצק..


5

מניחים לתפיחה למשך שעה בערך..


6

לאחר שעה מוציאים את האויר לשים מעט ומניחים לתפיחה בערך חצי שעה..


7

כעת מכינים את החת מפתח..


8

מכינים חלה ארוכה מ-4 רצועות שמים בתבנית מרופדת בנייר אפיה..


9

מכינים 2 רצועות ומגלגלים סוגרים לצורת עיגול ומניחים באמצע הצמה..


10

מכינים עוד עיגול ושמים באמצע הצמה..


11

מכינים צמה ארוכה מ-3 רצועות ומחלקים ל-3 חלקים ושמים בסוף הצמה..


12

מניחים לתפיחה למשך חצי שעה..


13

מורחים בביצה טרופה ומפזרים..


14

אופים בתנור שחומם מראש ב-200 מעלות ואופים בערך חצי שעה או עד שהחלה מקבלת צבע זהוב חום..


15

בהצלחה ופרנסה טובה לכולם..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים