אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני לחמים

9,911
צפיות

פריקסה

המתכון של
פריקסה

פריקסה קסום, משביע וטעם בלתי נשכח! זה לא הזמן לדיאטה :)

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • רכיבים לבצק -
  • 1 קילוגרם קמח רגיל
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • חצי כוס שמן
  • 2.5 כוס מים פושרים (חד''פ לשתייה קרה)
  • 1 כף מלח
  • 1.5 כוס שמן לטיגון
  • למילוי -
  • אריסה חריפה
  • 4 יחידה ביצים קשות
  • 3 יחידה תפו''א מבושלים חתוכים לקוביות קטנות
  • 4 יחידה טונה בשימורים (בשמן)
  • סלט ירקות
  • לימון כבוש חתוך
  • זיתים שחורים חתוכים
  • וכל מה שאתם אוהבים לשים (סלטים, חמוצים וכו')
אופן ההכנה
  • 1

    בקערה לשים את הבצק בידיים או במיקסר עם וו לישה: קמח, שמרים, סוכר ומים. לערבל 2 דק'..


  • 2

    מוסיפים מלח, שמן לסירוגין תוך ערבוב. מעבדים עד שנוצר בצק גמיש כ- 7 דק..


  • 3

    משמנים את פני הבצק, מכסים עם ניילון נצמד ומגבת נקייה ומתפיחים 30 דק' להכפלת הנפח..


  • 4

    נותנים לבצק מכה עם אגרוף להוצאת האוויר, מוציאים מהקערה ומחלקים לכדורים. יוצרים לחמניות (אני משתמשת ליצירת צורה מושלמת בקופסת הפח הריקה השטופה של הטונה שימורים -אח''כ אשתמש בטונה להכנת מילוי) ומניחים כל לחמנייה על ריבוע משומן עם תרסיס שמן של נייר אפיה. מניחים לתפיחה נוספת 45 דק..


  • 5

    מחממים שמן לטיגון עמוק, כשהשמן חם מכניסים לתוכו לחמנייה עם נייר האפייה, אוחזים בקצהו ואחרי 10 שניות בשמן מושכים את הנייר בעדינות מתחת לפריקסה וזורקים את הנייר ומטגנים 3 דקות מכל צד להזהבה על אש גבוהה. מוציאים לנייר סופג..


  • 6

    לתת ללחמניות לנוח לפחות 10 דקות לפני שטורפים..


  • 7

    חותכים את הלחמניות וממלאים בכל טוב - בעיקרון כל מה שבא לכם! אפשר להוסיף מרכיבים, להחסיר - מה שאוהבים!.


  • 8

    בתיאבון ♥.


1

בקערה לשים את הבצק בידיים או במיקסר עם וו לישה: קמח, שמרים, סוכר ומים. לערבל 2 דק'..


2

מוסיפים מלח, שמן לסירוגין תוך ערבוב. מעבדים עד שנוצר בצק גמיש כ- 7 דק..


3

משמנים את פני הבצק, מכסים עם ניילון נצמד ומגבת נקייה ומתפיחים 30 דק' להכפלת הנפח..


4

נותנים לבצק מכה עם אגרוף להוצאת האוויר, מוציאים מהקערה ומחלקים לכדורים. יוצרים לחמניות (אני משתמשת ליצירת צורה מושלמת בקופסת הפח הריקה השטופה של הטונה שימורים -אח''כ אשתמש בטונה להכנת מילוי) ומניחים כל לחמנייה על ריבוע משומן עם תרסיס שמן של נייר אפיה. מניחים לתפיחה נוספת 45 דק..


5

מחממים שמן לטיגון עמוק, כשהשמן חם מכניסים לתוכו לחמנייה עם נייר האפייה, אוחזים בקצהו ואחרי 10 שניות בשמן מושכים את הנייר בעדינות מתחת לפריקסה וזורקים את הנייר ומטגנים 3 דקות מכל צד להזהבה על אש גבוהה. מוציאים לנייר סופג..


6

לתת ללחמניות לנוח לפחות 10 דקות לפני שטורפים..


7

חותכים את הלחמניות וממלאים בכל טוב - בעיקרון כל מה שבא לכם! אפשר להוסיף מרכיבים, להחסיר - מה שאוהבים!.


8

בתיאבון ♥.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים