לןגן

פריקסה

מאת: אורית לוי, פורסם: 24/03/2015 | 16:02
פריקסה

תקציר המתכון: פריקסה קסום, משביע וטעם בלתי נשכח! זה לא הזמן לדיאטה :)

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערה לשים את הבצק בידיים או במיקסר עם וו לישה: קמח, שמרים, סוכר ומים. לערבל 2 דק'.

  2. מוסיפים מלח, שמן לסירוגין תוך ערבוב. מעבדים עד שנוצר בצק גמיש כ- 7 דק.

  3. משמנים את פני הבצק, מכסים עם ניילון נצמד ומגבת נקייה ומתפיחים 30 דק' להכפלת הנפח.

  4. נותנים לבצק מכה עם אגרוף להוצאת האוויר, מוציאים מהקערה ומחלקים לכדורים. יוצרים לחמניות (אני משתמשת ליצירת צורה מושלמת בקופסת הפח הריקה השטופה של הטונה שימורים -אח''כ אשתמש בטונה להכנת מילוי) ומניחים כל לחמנייה על ריבוע משומן עם תרסיס שמן של נייר אפיה. מניחים לתפיחה נוספת 45 דק.

  5. מחממים שמן לטיגון עמוק, כשהשמן חם מכניסים לתוכו לחמנייה עם נייר האפייה, אוחזים בקצהו ואחרי 10 שניות בשמן מושכים את הנייר בעדינות מתחת לפריקסה וזורקים את הנייר ומטגנים 3 דקות מכל צד להזהבה על אש גבוהה. מוציאים לנייר סופג.

  6. לתת ללחמניות לנוח לפחות 10 דקות לפני שטורפים.

  7. חותכים את הלחמניות וממלאים בכל טוב - בעיקרון כל מה שבא לכם! אפשר להוסיף מרכיבים, להחסיר - מה שאוהבים!

  8. בתיאבון ♥